Kdz.Ereğli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 23 Nisan Cumartesi sabahı saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan resmi kutlamalar daha sonra Cumhuriyet Ortaokulu tarafından hazırlanan programla Gençlik Spor Salonu’nda devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.


Korkmaz konuşmasında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyada çocuklara bayram olarak hediye ettiği ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Günümüz büyüklerinin gelecek kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğunda olduğuna vurgu yapan Korkmaz şunları söyledi:

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, şükran ve rahmetle anıyorum."


Yapılan konuşmanın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 23 Nisan konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci seçilen öğrenciler eserlerini okudu. Daha sonra Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu öğrencileri tarafından sergilenen Zonguldak yöresine ait halk oyunları performansı beğeniyle izlendi.

Program İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Törene Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Konuk, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, şube müdürleri, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

(Haber Merkezi)