Basın İlan Kurumu (BİK) ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliği kapsamında, Zonguldak'ta yayın yapan yerel basın çalışanlarına yönelik internet haberciliğinin iyileştirilmesi alanındaki eğitim başladı.

BİK Zonguldak Şube Müdürü Ali Nuhoğlu, İl Kültür Turizm Müdürlüğü brifing salonunda gerçekleştirilen eğitimin açılışında, projenin iki gün süreceğini söyledi.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Nuhoğlu, "Ülke genelinde elektronik yayın yapan dijital gazete sayısının yaygınlaşması, dijital gazeteciliğin geleneksel basılı gazeteciliği geride bırakacak bir kitle iletişim aracı olacağını göstermektedir. İnternetin ve habercilikte yaşanan dijital dönüşümün tam olarak anlamlandırılabilmesi, elektronik ortamda haberin sunumundaki farklılığın ve internetin teknik açıdan haberciliğe getirdiği yeniliklerin ortaya konabilmesi için bazı bilgilerin yenilenmesi ve internet gazeteciliğinin temel noktalarının bilinmesi gerekmektedir." diye konuştu.

Nuhoğlu, internet haberciliği alanındaki eksikliklerin giderilmesi için kurumun ilk kez Zonguldak'ta yerel gazete işletmelerine yönelik internet haberciliği eğitimiyle pilot bir uygulamayı da başlattığını belirterek, benzeri uygulamalara kurumun şubesi bulunan diğer illerde de devam edileceğini bildirdi. 

Konuşmanın ardından Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Birsen, "İnternet Gazeteciliğinin Tarihçesi ve Geleneksel Gazetecilikle Karşılaştırılması" ile "İnternet Gazeteciliğinde Yeni Olanaklar" başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

Birsen, sunumunda, dönemin değiştiğini ve internetin hızlı bir şekilde yaygınlaştığını belirterek, "İnternet haberciliği Türkiye'de hızla gelişiyor ve habercilik sektörümüze önemli katkıları da var ama yerel basınımız aynı hızla buna ayak uyduramıyor. Biraz gecikmeli başladılar. Bu da yerel basının yaşadığı kendi sıkıntılarından kaynaklanıyor. Ama bu da kaçınılmaz bir dönüşüm ve bir şekilde değişmesi gerekiyor. Bu değişimi hızlandırabilmek için eğitim seminerleri önemli." ifadesini kullandı.

Eğitimler, Çarşamba günü gerçekleştirilecek sunumlar ve sertifika töreniyle sona erecek.