Amele Birliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında dün, Valilik Toplantı Salonu'nda, ilköğretim okulu yapımına yönelik bir protokol imzalandı.
İmza töreninde, Vali Erdal Ata ile Amele Birliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu'nun yanı sıra, Milli Eğitim Müdür Vekili Satılmış Tunçkaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Arslan da yerini aldı.
Karaman Beldesi'ne yapılması düşünülen 24 derslikli "Amele Birliği İlköğretim Okulu" protokolünün imzalanmasından önce gazetecilere konuşan Amele Birliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Karaman'daki çok programlı lisede ilköğretim okulu ve lise öğrencilerinin birlikte eğitim gördüğünü, bu bölgeye yapılacak yeni bir ilköğretim okulu ile eğitimde rahatlama yaşanacağını söyledi. Vali Erdal Ata ise, daha önce üç ilköğretim okulu protokolünün imzalandığını, fakat arsa problemleri yüzünden binaların yapımına başlanamadığını kaydetti. Ata, ilköğretimin önemine dikkat çekerek şunları söyledi;
"Eğitime önem veriyoruz. Eğitime önem veren kurum, kuruluş ve hayırsever arkadaşlarımıza ise şükranlarımızı sunuyoruz.  Amele Birliği Başkanımız Muzaffer Kalaycıoğlu'nun, geleceğimiz olan çocuklarımızın öğrenimlerini görebilmesi için yaptığı bu girişimin kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu noktada desteklerini esirgemeyen TBMM Başkanı Köksal Toptan'a da teşekkürlerimi sunuyorum."
Muzaffer Kalaycıoğlu da sosyal sorumluluk çatısında eğitim alanında girişim yaptığını belirtti ve bu girişimin tüm kurum ve kuruluşlara örnek olmasını diledi.
Konuşmaların ardından hayırlı olsun dilekleriyle birlikte protokol imzalandı.