Alaplı’da Memur-sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Temsilciliği tarafından orta öğretim ve ilköğretimde görev yapan üyelerin katılımıyla kahvaltılı bir toplantı düzenlendi.
Alaplı Özlem Lokantasında düzenlenen toplantıya Eğitim-Bir-Sen Alaplı Temsilcisi Ramazan Kocaman, sendikanın ortaöğretim ve ilköğretim temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Alaplı Temsilcisi Ramazan Kocaman, Memur-Sen Konfederasyonunun 400 bin ve sendika olarak ta Eğitim-Bir-Sen olarak 150 bin üyeye hizmet verdiklerini söyledi.
Sendika olarak haklı güce talip olduklarını belirten Kocaman, “Eğitim-Bir-Sen olarak yönetime geldiğimizden bu yana elimizden geldiği kadar güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizim anlayışımız bireyin özgürlüğü yönünde, bireyin özgürlükleri eğer kullanılabilirse toplum daha kaliteli olacaktır. Bizim görüşümüz insanı yücelt ki devlet yücelsin şeklindedir. Bizim öğretmenimize bakışımız, eğitime bakışımız anneler topluma fert yetiştiren insanlardır. Çocuklarını dünyaya getirir ve yetiştirir. Daha sonra anneden çıkan çocuk toplumun bir ferdi olur. Öğretmenlerimizin görevi ise topluma fert olarak katılan bu insanların ikinci bir doğum yaşamasını sağlamaktır. Yani kültürlü birikimli ve donanımlı insanlar yetiştirip ferdin tekrar fert fert toplum doğumunu gerçekleştirmek öğretmenlerimizin görevidir. Bu yönüyle öğretmenlerimize ülkemiz genelinde biçilen değer gerçek değeri yansıtmamaktadır. Öğretmenlerimiz biliyoruz ki dünyanın gelişmiş ülkelerindeki emsallerine göre çok çok zor şartlarda görev yapmaktadır. Sendika olarak anlayışımız bu anlayışın değişmesi ve geliştirilmesi, hepimiz biliyoruz ki toplumların gelişmişliği öğretmenlere verilen değer ile eşdeğerdir. Eğer öğretmen toplumda gerekli değeri bulamıyorsa verilen eğitimin değeri ve kalitesi düşük olacaktır. Öğretmen donanımlı olmalıdır.  Öğretmen kendisini derse girerken hazır hissetmelidir. Bir de biz sendika olarak haklı güce talibiz. Biliyoruz ki haksız güç zalimdir. Güçsüz hakta acizdir. Biz bu yönüyle şu anda Memur-sen’in 400 bin üyesi ile en büyük memur sendikasıyız. Eğitim-Bir-Sen’inde 150 bin üyesi ile birlikte hiçbir zaman kaçak güreşmedik. Biz Hükümetlerin bize uygun gördüklerini biz bunu kabul etmiyoruz, masaya oturmayacağız şeklinde geriye tepmedik. Biz dedik ki masada sorun yok sorun yasa da dedik. Hiçbir zaman masadan kaçmadık. Her zaman haklarımıza sahip çıktık. Bunun sonucu olarak toplu görüşme yerine şuan memurların toplu sözleşmeli hak arayış mücadelesini kazanmış bulunuyoruz. Bundan bizim payımız çok yüksektir, yadsınamaz. Memur-sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen’in 18. Milli Eğitim şurasında tam olarak bir ağırlığı hissedildi.  Biz 18. Milli Eğitim şurasının bütün toplantılarına katıldık. Orada benimsediğimiz görüşlerimizi şura görüşü olarak kabul edilmesini sağladık. Bu ileriki günlerde yasalar ile desteklenerek öğretmenlerimiz ve milli eğitim çalışanlarımızın hakkı olarak dönecektir” diye konuştu.