Eğitim Bir-Sen’liler piknikte buluştu

 

Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Çaycuma Temsilciliği’nin her yıl düzenlenen geleneksel piknik şöleni, Çaycuma Kent Ormanı’nda yapıldı.

Pikniğe; Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar ile Yönetim Kurulu üyeleri, ZKÜ Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Hikmet Yazıcı, öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr.Erkan Çetiner, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü,  Çaycuma Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gülşen, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ercan Kahya ve Ünsal Çetin, Eğitim Bir-Sen Gökçebey Temsilcisi İbrahim Sezer, AKP Çaycuma İlçe Başkanı Günyamin Bostancı, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, İl Genel Meclisi üyeleri Arif Sefercik, Ramazan Bostancı, Çaycuma Belediye Başkan Vekili Yasemin Yamak, Belediye Meclis üyeleri Engin Köktürk ve Ahmet Ali Başören, Bilgi İşlem Müdürü Engin Arslan, Mali Hizmetler Müdürü Körpüş Mısırlı, Yazı İşleri Müdürü Özlem Kaydır, Destek Hizmetler Müdürü Ramazan Özdede, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Bem-Bir-Sen Başkanı Veysel Özkan, Hazine Avukatı Mahmut Yüksel, Diva-Sen Çaycuma Temsilcisi Yusuf Bayhan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar, Devrek İmam Hatip Lisesi Müdürü Hayri Bulazar, okul müdürleri, Eğitim Bir-Sen üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Eğitim Bir-Sen Çaycuma Temsilcisi İhsan Günay, yaptığı konuşmada, sosyal faaliyetlerin sendikacılıkta önemli biri yeri olduğunu, birlik ve beraberliği güçlendirdiğini söyledi. 2011 yılının kendileri için ayrı bir önemi olduğunu, bu yıl Zonguldak’ta 1464 üyeyle, Türkiye genelinde 195 bin 670 üyeyle yetkili sendika olduklarını, Eğitim Bir-Sen’in Türkiye’nin sendikası olduğunu, bu başarının tesadüfü olmadığını belirten Günay, “Eğitim Bir-Sen sendikacılığı, faaliyetleri ve duruşu ile ülkemizin en etkin ve etkili değeridir” dedi.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar da, konuşmasında, “Sendikacılığı sadece ücret boyutunda değerlendirmeyen, her zaman üyesinin yanında ve üyesiyle beraber düşünen sendika olarak üyelerimizi bir araya getiren bu tür etkinliklere önem veriyoruz” dedi. Türkiye’de ve Zonguldak’ta genel yetkili sendika olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Aşkar, yetkiyi almış olmalarının, Eğitim Bir-Sen’in bütün eğitim çalışanlarının birleştiği ve bütünleştiği tek adres olduğunu gösterdiğini, bu başarıda emeği geçen tüm Eğitim Bir-Sen yöneticilerini ve üyelerini kutladığını kaydetti. Aşkar, pikniği düzenleyen Eğitim Bir-Sen Çaycuma yönetimine de teşekkür etti.

Piknikte, Helvacılar İlköğretim Okulu Müdürü Mesut Keleş ve arkadaşları, bağlama ve türküleriyle pikniğe katılanların hoşça vakit geçirmelerini sağladı. Bunu yanında çocuklar arasında ödüllü yarışmalar yapıldı. Pikniğe katılanlara yemek ikram edildi.