4 yıldır eğitim iş kolunda yetkili olan Türk-Eğitim-Sen’den yetkiyi alan Eğitim-Bir-Sen, 200 bine yaklaşan üyeyle zirveye oturdu.
Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar yaptığı açıklamada, “Sendikacılığı kavga zemininden rekabete ve hizmet sendikacılığına dönüştürmek için çıkılan yolda ortaya konulan özveri, 200 bine yaklaşan üyeyle Eğitim-Bir-Sen’i zirveye taşımıştır. Değer merkezli, çözüm odaklı, özlük ve özgürlük temelli, sadece tenkit eden değil, teklif üreten bir yaklaşımla sürdürülen hak arama mücadelesinde Eğitim-Bir-Sen, kendine gösterilen teveccühün altında kalmayıp zirvenin hakkını verecektir“ dedi.
Sendikacılığın, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı “hayır” diyebilmek ve mücadele etmek olduğunun altını çizen Aşkar, meşru haklar ile yasal haklar arasındaki makası daraltmak için özlük ve özgürlük mücadelesi verilirken, özgürlüklerin genişlediği oranda ekmeğin de büyüyeceğine inandığını söyledi.
Aşkar, “Öfke ve sloganın yerine aklın ve bilimin öne çıkarılması gereken sendikal kulvarda, insanların sağlıklı değerlendirme yapabilmesi, iş yapan ile gürültü çıkaranı ayırabilmesi, ancak demokrasinin teneffüs alanlarının genişlemesi ile mümkündür. Kamplaştırmayan, ayrıştırmayan bir anlayışla, toplumun bütün kesimlerine hitap eden bir yaklaşımı hayata geçiren Eğitim-Bir-Sen, demokratik iklim ılımanlaştıkça, gücüne güç katmaya devam edecektir. Sendikacılık-ta slogana sarılmadan, çağın gelişmesine paralel kendini yenileyerek, kurumsal sosyal sorumluluğunun bilincinde, sorun yerine çözüme paydaş biçimde, simgeler ve semboller savaşının dışında kalmayı tercih ederek, üyesini ve ülkesini eksene alıp, istikrarlı büyümesini kalıcı kılacaktır. Adalet olan yerde öfkeye ve isyana yer yoktur tespitinden hareketle gelir dağılımındaki adaletsizliğin ortadan kaldırılması ve kamu çalışanlarının milli gelirden hak ettiği payı alması için etkin mücadeleden çekinmeyecek olan Eğitim-Bir-Sen, bütün sosyal kesimlerin ve dünya mazlumlarının mağduriyetine karşı duyarlılığını da devam ettirecektir. Ülkemizde ekmeğin büyümesinin yolu, ekonomik istikrar ve demokrasinin bütün dinamikleriyle kurumsallaşmasından geçmektedir. Emeğin ve ekmeğin değerini sıfırlayan antidemokratik süreçlerin bir daha yaşanmaması için, kuruş değil, duruş sendikacılığı yaparak farkının altını çizen Eğitim-Bir-Sen, ülke demokrasisinin korku tünelinden çıkma sürecinde çetelerin ve paramiliter  yapıların ırgatlığını değil, halkın ırgatlığını yapmaya ve iradesini ipotek altına sokanların tutarsızlıklarını deşifre etmeye devam edecek; sorumlu, ilkeli, demokrasiden, özgürlüklerden ve haklıdan yana duruşunu muhafaza ederek, hak bildiği yolda, arkasındaki seslere aldırmadan yürüyecektir” dedi.