Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi, öğretmenlere nöbet görevi ve ek ders ücretleriyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede, Madenci Anıtı önünde yaptığı açıklamada, kamu kurumlarında yapılan her nöbet görevinin bir karşılığı bulunduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmamasının izah edilecek bir tarafı olmadığını savunan Dede, şöyle konuştu:

"Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için ek ders ücreti ödenmesi yönündeki talebimizin geçen süre zarfında karşılanması noktasında somut bir adım atılmaması üzerine haklı davamızda kamuoyu bilinci oluşturmak ve acil çözüm bekleyen sorunu konunun muhataplarının dikkatine sunmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Angaryaya hayır diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz. Karşılıksız nöbet görevinin yanında bir başka sorunsa ek ders esaslarındaki adaletsizlik ve uzun süredir öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmamasıdır. Sendika olarak hazırlayıp bakanlığa sunduğumuz taslak dikkate alınarak gereken mevzuat değişiklikleri bir an önce yapılmalıdır."

 

(AA)