* Eğitime sağladığı katkılarla adını tarihe yazdıran Hacı İbrahim İzmirlioğlu, yaptırarak soyadını verdiği İzmirlioğlu Huzurevini ziyaret etti, Kdz.Ereğli’ye huzur evi kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

* İzmirlioğlu, “Hayatımda en büyük idealim Ereğli'de bir huzurevinin olmayışı idi, zamanında bunu bin bir türlü mücadele ile gerçekleştirdik. Hatta bu işle ilgili bakanı yoldan çevirerek bile mücadele ederek huzurevinin yapılmasını sağladık ve bundan dolayı çok mutluyum. Burada 60 kişi istihdam ediliyor” dedi.

Eğitime sağladığı katkılarla bölge halkının takdirini kazanan Hacı İbrahim İzmirlioğlu, beraberinde İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Necdet Kocaman ile birlikte İzmirlioğlu Huzurevini ziyaret etti. Ziyarette İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal, İbrahim İzmirlioğlu'na huzurevi sakinlerinin hazırladığı el yapımı çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyarette konuşan Hacı İbrahim İzmirlioğlu, hayatındaki en büyük ideali olan huzurevinin yapılmasında büyük mücadeleler sarf ettiklerini bundan da mutluluk duyduğunu ifade etti. Kendisine verilen hediyelere teşekkür eden İzmirlioğlu, “Hayatımda en büyük idealim Ereğli'de bir huzurevinin olmayışı idi, zamanında bunu bin bir türlü mücadele ile gerçekleştirdik. Hatta bu işle ilgili bakanı yoldan çevirerek bile mücadele ederek huzurevinin yapılmasını sağladık ve bundan dolayı çok mutluyum. Burada 60 kişi istihdam ediliyor, en güzel şartlarla Türkiye çapında beğeniliyor ve bu kişilere yakın kişilerde ekmek yiyor bu benim mutluluğumu arttırıyor” dedi.

“GÖNÜL BİRLİĞİMİZ VAR”
Kdz. Ereğli İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Necdet Kocaman da, İzmirlioğlu ile birlikte her ay huzurevini ziyaret ettiklerini, ömürleri olduğu müddetçe ziyaret etmeye devam edeceklerini belirterek, “Hacı İbrahim İzmirlioğlu ağabeyimizle gönül birliğimiz var. Kendisi ile her ay mutat olarak huzurevimizi ziyarete geliyoruz. Yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz. Aynı zamanda kendi bağışlamış olduğu bu binanın bakımlı ve tertipli olmasından dolayı memnun oluyorlar. Bizde kendisinin memnuniyetinden de memnun oluyoruz. Her zaman inşallah ömrümüz olduğu müddetçe kendisi ile bu huzurevini ziyaret etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Kdz. Ereğli  İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal şunları söyledi: “Kendisine o kadar büyük ödül olmasa da hediyelerimizi kabul etmesini istiyoruz. Hacı İbrahim İzmirlioğlu abimiz çok yaşasın.”
Konuşmaların ardından Huzurevi bahçesini de gezen İbrahim İzmirlioğlu, huzurevi sakinlerinden Emekli İlköğretim Müfettişi Hasan Yazıcı'nın kendisi için yazdığı şiiri okuması üzerine ise oldukça duygulandı.