Kdz.Ereğli Özel Yıldırım Koleji İzmirlioğlu İlköğretim Okulunda İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi. Törene okula adını veren Hacı İbrahim İzmirlioğlu da katıldı.

2011-2012 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrenciler okullardaki yerlerini aldı. Okula yeni başlayan öğrenciler yeni arkadaşlarıyla birlikte kaynaşmaya başladı. Okulların açılmasıyla birlikte kutlanan İlköğretim haftası nedeniylede tüm okullarda olduğu gibi Ereğli Özel Yıldırım Koleji İzmirlioğlu İlköğretim okulunda da etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte ilköğretim okulu öğrencilerinin haftasını ise okula ismini veren Hacı İbrahim İzmirlioğlu kutladı.
Okul bahçesinde öğretmenlerinin eşliğinde toplanan ilköğretim okulu öğrencileri, okullarına adını veren Eğitim Dede'yi alkışlarla karşıladı. Heyecanlı bir ses tonuyla öğrencilere hitap eden Hacı İbrahim İzmirlioğlu, ilk sözlerinde yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere hayırlı olmasını diledi. İzmirlioğlu konuşmasında Bugün itibariyle başlayan eğitim Öğretim yılının siz geleceğin yıldızı olan öğrencilerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün burada ilköğretime başlayan sizler, azimle çalışarak beklide ileriki zamanlarda Türkiye'nin başıa geçecek bir başbakan, bir cumhurbaşkanı beklide önemli bir bilim adamı olacaksınız. Ancak her şeyden önce çok çalışmanız ve derslerinizi iyi dinlemeniz gerekiyor. Çalışmazsanız asla başarıyı yakalayamazsınız." dedi.

KENDİ HAYATINI ÖRNEK VERDİ
Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde kendi hayatından örnekler veren İzmirlioğlu, "Ben çok çalışarak, azim ederek bugünlere geldim. Sizlerin öğrenim gördüğü bu okulun yapılmasında emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizim zamanımızda okul sorunu vardı. Ama şimdi bu sorun yok. Öğretmenlerinizle kuracağınız diyalog ve paylaşım duygusuyla aşamayacağınız engel yoktur. Bugün bana bu mutluluğu yaşatan siz değerli öğrencilerimi gözlerinden öpüyorum." dedi.
Yapılan konuşmanın ardından okul öğrencileri Hacı İbrahim İzmirlioğlu'na çiçek hediye etti. Yıldırım Koleji İzmirlioğlu İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sarısoy' da İzmirlioğlu'na plaket takdim etti.
Plaket takdim, sonunda bir kısa bir konuşma yapan Yıldırım Koleji İzmirlioğlu İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sarısoy, "Bu okulun yapılmasında emeği geçen eğitim dedemiz, büyüğümüz Sayın Hacı İbrahim İzmirlioğlu'na sonsuz teşekkür ediyoruz. Kendisinin eğitime verdiği katkıyı herkes biliyor. Bundan sonrada katkılarının devam edeceğini biliyoruz. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz." dedi.
Okul öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Hacı İbrahim İzmirlioğlu, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından okuldan ayrıldı.