AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ Prof. Dr. EARCAN CANDAN:

Kdz.Ereğli’nin yetiştirdiği önemli işadamı ve hayırseverlerinden olan ve yeri asla doldurulamayacak Hacı İbrahim İzmirli’nin vefatı hepimizi büyük üzüntüye boğmuştur.

Eğitim Dedemize Yüce Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun.

 

KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI İBRAHİM ÇAY:

Hayırseverimiz Eğitim Dedemiz HACI İBRAHİM İZMİRLİ’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allahtan rahmet diliyoruz.

 

1929 yılında Karadeniz Ereğli’de dünyaya gelen hayırsever iş adamı Hüseyin İbrahim İzmirli, dede tarafından Rüstemoğlu olarak bilinen Caferoğlu Sülalesi’nden kentin tanınmış eşraflarından biridir. İlk ve ortaöğrenimini memleketi Karadeniz Ereğli’de tamamlayan İzmirli o dönemlerde ilçede lise bu bulunmadığından ve ailesinin kendisini başka bir kentte okutma imkânı olmadığından tahsil hayatını sonlandırmış ve ticarete atılmıştır.   

 

Hüseyin İbrahim İzmirli, gençlik yıllarında ilçede ve çevresindeki cami ve Kur’an Kurslarının yapımı gibi hayır işleriyle uğraştı.

 

Aileden gelen mesleği ayakkabıcılık olan İzmirli, şehir içinde sebzecilik, meyvecilik,  hayvancılık işleriyle ilgilenmiştir. Bugün bile piyasalarda görülen ve ailesinin imalatı olan YEMENİ adındaki çarığın imalatı ile de ilgilenmeye devam etmiştir. Vatani görevine 1950’de başlayan İzmirli, Zonguldak’ın tanınmış isimlerinden biri olan Mehmet Çelikel’in torunu Süheyla Hanım ile evlenmiş ve bu evlilikten de 1959 yılında bir kız çocukları dünyaya gelmiştir.  Yaşamındaki en önemli amaçlarından biri olan huzurevinin yapılması için büyük uğraşlar sarf eden İzmirli, bugün 62 bakıma muhtaç yaşlının ikamet ettiği Karadeniz Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi’nin 1991 yılında kente kazandırılmasında büyük emek verdi. Huzurevinin yanındaki İzmirlioğlu caminin yapımını da sağlamıştır.

Bugüne kadar Karadeniz Ereğli’de 8 okulun devlet işbirliği ile yapılmasına katkı sağlamıştır. Karadeniz Ereğli’de yapımı büyük ölçüde tamamlanan ve II. Dönemde eğitime başlayan Fen Lisesi’nin Karadeniz Ereği kurulmasında da en büyük paya sahiptir. Spor Lisesinin Kdz. Ereğli’mize kazandırılması için yoğun çaba sarf etmiş ve ön protokol hazırlanarak 2015 yatırım planına alınması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

 “Eğitim Dedemizin hayata kazandırdığı okullar;

1996 yılında eğitim-öğretime başlayan Özel Yıldırım İzmirlioğlu İlkokulu

1996 yılında eğitim-öğretime başlayan Özel Yıldırım İzmirlioğlu Ortaokulu

1996 yılında eğitim-öğretime başlayan İzmirlioğlu İlkokulu

1998 yılında eğitim-öğretime başlayan Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu

2001 yılında eğitim-öğretime başlayan Köseler İbrahim İzmirlioğlu İlkokulu

2002 yılında eğitim-öğretime başlayan Kestaneci İbrahim İzmirlioğlu İlkokulu

2008 yılında eğitim-öğretime başlayan Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi

2014 yılında eğitim-öğretime başlayan İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi

ve Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesine bir derslik

           

   Yaşamı boyunca gerçekleştirdiği hayır işlerinden dolayı birçok kurum ve kuruluş tarafından taltif edilen, plaketlerle ödüllendirilen ve teşekkür beratları alan İzmirli, Türkiye Cumhuriyetti Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce üstün hizmet madalyasına layık görüldü. İzmirli son olarak da Forum İstanbul tarafından düzenlenen “Eğitime Hayat Verenler” listesine de seçildi ve plaketle ödüllendirildi.

            Hayırseverimiz “EĞİTİM DEDEMİZ”’in mekanı cennet olsun. Eğitime yapmış olduğu hizmetler için kendisine ne kadar dua etsek azdır. Kendisini şükranla ve minnetle anıyoruz. Kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.

 

KANDİLLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA AYDIN:

Karadeniz Ereğli’de 8 okul ve 1 huzurevi yaptıran bunun yanı sıra çok sayıda dernek sivil toplum kuruluşlarına da yardımda bulunan İbrahim İzmirli’nin 85 yaşında yaşamını yitirdi. Bölgemizin önde gelen hayırseverleri arasında yer alan değerli bir büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz, acımız gerçekten de çok büyük, mekanı cennet olsun. İbrahim İzmirli’ye Allah’tan rahmet, kederli ailesi, dost ve yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyorum.

 

KDZ. EREĞLİ TSO BAŞKANI YAŞAR TETİKER:

Odamızın ilk üyelerinden , İlçemizin en önemli hayırseverlerinden Hacı İbrahim İZMİRLİOĞLU’ nun vefat etmesinin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Şahsım ve Yönetim Kurulu Üyelerim adına  İlçemize , Bölgemize ve hatta Ülkemize sağladığı katkılardan, yardımlardan dolayı teşekkür eder , mekanının cennet olmasını Allahtan niyaz eder , geride kalan akrabalarına, dostlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim.