Kdz. Ereğli’de yaptırdığı okullarla halkın gönlünü feth eden ve toplum tarafından “Eğitim Dede” lakabı verilen İbrahim İzmirlioğlu, merhum Enver Ören’in oğluna gönderdiği son mektupta “Alacağımı öderseniz sağlığımda eğitime harcayıp merhum babana olan hakkımı helal etme imkanına kavuşacağım” sözleriyle çağrıda bulundu.

 

Enver Ören’den alacağı olduğunu öne süren ve bu konuda Enver Ören vefat etmeden önce de bir çok kez çağrılarda bulunan, milletvekillerini araya sokan ama bir türlü parasını geriye alamadığını söyleyen İbrahim İzmirlioğlu, Enver Ören’in oğlu Mücahit Ören’e gönderdiği son mektupta şöyle dedi:

 

KURUMDAN İPE SAPA GELMEYECEK HABERLER

“Malumunuz merhum babanızın sağlığından beri onlarca mektup yazdım ve bunları basınımızla ve internetle de paylaşmaktayım. Ne yazık ki kurudan aldığım cevaplar ipe sapa gelecek bir habere rastlanmamaktadır. İnternetteki hesaba bakılırsa ödeme merhum babanıza kısmet olmadığı gibi sizlere de nasip olacağına şaşarım. Acaba devlet büyüklerinde üç kişiden şu kadar alacağı var demeye cüret gösterebilir misiniz? Daha evvelki yazılarımda malum gazetenizin bizim sayfasını okumanızı tavsiye etmiştim. Ne yazık ki bizlere okuttuğunuz muhterem kişilerin derin mevzularını okuyup amel etmek ne yazık ki sizlere nasip olmuyor. Yine de malum gazetenizde sevindirici yatırımlara ve iyileştirmelere sevinmiyor değilim. Mesela garibin gurabanın üzerine yattığınız servetle Isparta kule de aldığınız arsaya yine Türkiye çapında aldığınız inşaatlara, yaptığınız bizim evler 1. 2. 3. 4. 5. ve 6. Kulelere sahip olmanıza şaşırmıyor değilim. Yurdumuzun en ücra köşelerine kadar açtığınız mağaza reklamlarında meşhur TGRT Televizyonu ile ahkam kesen konuşmaların merhum pederinize yakışıyor mu? Son günlerde zaman gazetesinde hakkınızda çıkan yazıları takip ediyor meğer benim gibi ne kadar mağdur  varmış bu olayları öğrendikçe merhum babanızın ve şirketin ne duruma düştüğünü üzülerek müşahede ediyor, yine de üzülerek kaydedeyim şirketin sonu mu olacak diyorum.

 

NASIL BECERİYORSUNUZ?

Daha evvelki yazılarımda sarahaten açıkladığım gibi alacağım olan miktarı Kdz.Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğüne çıkarabilirsiniz. Bende eğitim zincirine ilave etmiş olayım. Sahi bu kadar borç altında iken yurt çapında talebe yurtları açmayı nasıl beceriyorsunuz.

Yine de diyorum alacağımı öderseniz sağlığımda eğitime harcayıp hayır haneme ilave edecek ve merhum babana olan hakkımı helal etme imkanına kavuşacağım.”

                                                                                                                                            

(Haber Merkezi)