Toplam 27 dersliği bulunan, 3 bilgisayar ve yeni düzenlenen ile birlikte 3 Fen Laboratuarı, 1 konferans salonu toplam yeni açılan bölümler ile 1142 öğrenciye eğitim öğretim imkanı veren Ereğli Eğitim Fakültesi'nin Dekanı Erdal Coşkun yeni eğitim ve öğretim yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Coşkun, "Öncelikli olarak fiziki imkanlarımızı geliştirip ve öğretim elemanı sayısını arttırmak temel hedefimiz. Bu şekilde hedeflediğimiz, ülkemizin ihtiyacı olan diğer bölümlere öğrenci almak planlaması yapmaktayız. Bunlarda stratejik planlarımız da bulunmaktadır" dedi.

Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, 2009-2010 eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından değerlendirmede bulundu.  Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coş kun, 2009-2010 eğitim-öğretim yılının başlamasını değerlendirirken öğrenci sayılarındaki artışa dikkati çekti.

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİNE ALIM

Okul öncesi öğretmenliği ile ilköğretim matematik öğretmenliği programlarına 40'a kadar öğrenci almak için başvuruda bulunduklarını belirten Coşkun, başvurularının kabul edildiğini söyledi. Coşkun, "Eğitim Fakültemiz iki ayrı binadan oluş maktadır. Bir tanesi Kepez'de diğeri ise kampus alanındadır. Bu alanda bir de çok amaçlı kapalı spor salonumuz bulunmakta. Toplam 27 dersliğimiz, 3 bilgisayar laboratuarımız ve bir toplantı salonumuz bulunmaktadır. Toplam bin 100 civarında öğrencimiz var. Bundan iki ay önce Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'ne öğrenci almaya başladık. Bu sene öğrenci sayımız arttı. Ağustos ayı içinde Yüksek Öğretim Kurumu'na yeniden başvuruda bulunarak stratejik planımız çerçevesinde Okul Öncesi Öğretmenliği ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği programlarına da 40'a kadar öğrenci almak için başvurduk. Bu başvurumuz kabul edildi. Dolayısıyla dün itibariyle baş lamış olan ek kontenjanla bu bölümlerimize öğrenci almaya başlayacağız. Dolayısıyla bu sene itibari ile ek 80 öğrenci daha gelmiş olacak. Bilindiği üzere fakültemizde üç bölüm mevcuttu şuana kadar Türkçe, Sınıfı Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bu bölümlerin yanı sıra bu sene itibariyle Fen Bilgisi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği programları da öğrenci kabul etmeye başladı. Böylece program bazında yüzde 100 bir artış gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

FAKÜLTEMİZ UKDESİNDE YÜRÜMEKTE

Bundan sonra da tabi bazı hedeflerimiz var. Eğitim Fakültesi olarak ÖSYM'nin ilçe temsilciliğini de yürütmekteyiz. ÖSYM ile ilgili olan bütün yazışmalarda aynı zamanda fakültemiz ukdesinde yürümektedir. Öğrenci alımında Yüksek Lisans Programlarımız da bulunmaktadır. Yüksek Lisans Programlarımız da toplam 165 öğrenci kabul etmekteyiz. Yaklaşık olarak bin 300 civarında fakültemizde öğrenci görmektedir. Fakültemiz bünyesinde mevcut 35 öğretim elemanımız bulunmakta. Bunlardan bir tanesi doçent, 16 tanesi yardımcı doçent ve bir profesör yer almaktadır. 12 araştırma görevlimiz mevcuttur. Öncelikli olarak fiziki imkanlarımızı geliştirip ve öğretim elemanı sayısını arttırmak temel hedefimiz. Bu şekilde hedeflediğimiz, ülkemizin ihtiyacı olan diğer bölümlere öğrenci almak planlaması yapmaktayız. Bunlarda stratejik planlarımız da bulunmaktadır. Bizim öğrencilerimize yönelik etkinliklerimiz sadece Ereğli-Zonguldak çevresinde kalmayıp aynı zamanda tüm Türkiye genelinde de devam etmektedir. Bu amaçla 19 Mayıs'ta startını verdiğimiz 'Baş Öğretmen Atatürk ve Biz Öğretmenler' isimli kompozisyon yarışması tüm Türkiye genelinde büyük bir ilgi uyandırdı. Çok sayıda başvuru oldu. Jüri üyeleri arasında Ankara Üniversitesi'nden ve Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi'nden değerli eğitim üyeleri bulunmaktadırlar. Onların yaptıkları değerlendirme sonuçları bu ay içerisinde tamamlanacak ve 29 Ekim tarihinde bunun sonucu paylaşacağız. 10 Kasım'da da ödül törenimiz olacak. Öğrenci aldığımız zaman öncelikle birinci sınıftan başlanılıyor. Birinci sınıf olması nedeniyle şuandaki fiziki imkanlarımız bunu kaldırmaya yeterli. Ancak, 4 yıl eğitim göreceklerini düşündüğümüz zaman ilerleyen yıllarda mutlaka ihtiyacımız olacak. Tabi bu ihtiyacı da Ereğli olarak hep beraber karşılamak durumunda olduğumuzu düşünüyorum. Biz sadece bir kurum olarak Ereğli'de bir hizmet veren kurum olarak kalmıyoruz. Ülkemizin ihtiyaçlarını dikkate alarak bölümler açıyoruz. Ülkenin 4 bir köşesine gidecek öğrencileri burada yetiştiriyoruz. Onun için büyük bir hizmet verdiğimizi düşünüyorum. O nedenle de bu yük bize biraz ağır gelebilir. Herkesin desteğini büyüyebilmek, gelişebilmek adına memnuniyetle karşılarız"