Zonguldak Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, internet toplu kullanım sağlayıcılarına eğitim semineri verdi. 12-16 Ekim 2009 tarihleri arasında düzenlenen eğitim programı Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda internet kafe işletmecilerine yönelik yapıldı.
İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkındaki Yönetmelik'e göre her yıl düzenlenen eğitim programına, Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Anadolu Teknik Lise ve EML Müdür Yardımcısı Orhan Aksoy ve internet kafe işletmecileri katıldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, yaptığı açılış konuşmasında; yasalara daha uygun bir internet kafecilik yapılmasını sağlamak amaçlı, bu eğitim verilmesinin faydalı olacağını belirtti. Tunçkaya, kafelerde ağırlıklı olarak okullarda öğrenim gören öğrencilerin bulunduğunu ifade ederek, cafecilerin de bir nevi eğitime destek vereceklerini belirtti.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Bilişim Suçlar Amiri Ayhan Sivri, EML Bilgisayar Öğretmeni Engin Emiroğlu ve Bahattin Doğan birer sunum yaptılar.
Komiser Ayhan Sivri ise, İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkındaki Yönetmelik ve bilişim suçları ile ilgili bilgilendirme yaptı. Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yetkililerinin eğitici olarak katıldığı eğitim programları, 16 Ekim tarihine kadar EML Top-lantı Salonu'nda devam edecek.