2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı 1. Dönem yarıyıl tatili ile ilgili açıklamalarda bulunan Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Öğretmenlere, Velilere ve Öğrencilere seslendi.

Korkmaz, “2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı I. Dönemini sevgi ve saygı ile üstün gayret ve çalışmayla tamamlayarak yarıyıl tatiline giriyoruz. Eğitim - Öğretim gibi kutsal bir görevin onuru ile bir dönemi daha tamamlıyoruz” dedi.

 

Velilere seslenen Korkmaz, karnenin bir anlamı olduğunu ama önemli olanın sonuca giden sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Açıklama şu şekilde:

 

‘BOL BOL KİTAP OKUYUN’

“Sevgili Öğrenciler; Bugün karnelerinizi aldınız ve hak ettiğiniz on beş gibi bir dinlenme tatiline giriyorsunuz. Bugün aldığınız karneleriniz ile sevinenleriniz gibi üzülenlerinizde olacak. Biz sizlerin sevincine de üzüntünüze de ortak oluyoruz. İlk dönem okulda gördüğünüz konuların eksikliğini belirleyip o konulara yoğunlaşın. Tatilde okulda öğrendiklerinizin kalıcı olması için geçmiş konuların tekrar edilmesi unutmayı önlemenin en iyi yolu olduğunu unutmayın. Bol bol kitap okuyun, okuyun ki kalıcı başarının yakalanması daha kolay olsun.

 

‘TATİL SEVİNCİNİ GÖSTERİN’

Sayın Veliler; Sizleri de kutluyorum. Çocuklarınızın eğitimi için uğraş verdiniz gayret ettiniz. Sizler de çocuklarınızın sevincine ve üzüntüsüne ortak olun. Onları bağrınıza basıp kucaklayın. Onları sevin ve sevdiğinizi gösterin. Onlara tatil sevincini mutlaka gösterin. Artılarını eksilerini paylaşın. Onlarla çocuk olun, onlarla genç olun, onlarla konusun, onları dinleyin ve onları anlayın. Sonra varsa eksikleri bunları telafi yoluna gidin. Unutmayınız ki "Eğitim" hepimizin işidir. Tatil heyecanı yaşayan öğrenciler bir yandan notlarım ne olacak? Ailem ne diyecek? Diye düşünüyor. Karne her ne kadar ders başarısını gösterse de sadece bundan ibaret kalmıyor. Her karne dönemi çocuklarımız üzerinde kendileri ve performans algıları hakkında önemli değişikler yaratabiliyor. Sadece sonuçtan yola çıkarak yargıya varmak anne ve babaları yanlış düşüncelere sevk edebilir. Karnenin bir anlamı var ancak önemli olan sonuca giden süreci iyi değerlendirmektir. Öğretmenin verdiği notları öğrencilerle değerlendirmeli ardından neler yapılması gerektiğine karar verilmelidir.

 

‘TEŞEKKÜR EDERİM’

Sayın Meslektaşlarım, Bu öğretim dönemi sizler açısından oldukça yoğun geçti. Var olan görevinize ilave olarak ilçemizde uyguladığımız projeler de eklendi. Mesai kavramı gözetmeden saat mefhumu gözetmeden yaptığınız çalışmalar için ayrıca teşekkür ederim. Öğretmenlerimizin yarıyıl tatilleri şimdiden hayırlı olsun sizlere sağlık mutluluk ve huzur içinde geçireceğiniz bir tatil diliyorum.

Yöneticilerimize de okullarımızda gelecek dönem hazırlama konusunda gösterecekleri çalışmalar için kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Ayrıca mesai arkadaşlarıma ve tüm eğitim çalışanlarımızı, çalışmaları ve eğitime verdikleri katkıları nedeniyle kutluyor ekip anlayışı içinde sağlık mutluluk ve başarılarının devamını diliyorum.”