Kdz.Ereğli'ye bağlı Keşkek Köyü'nde kurulu bulunan tavuk çiftliğinde işçi olarak çalışan Hüseyin ve Leyla Çelik çiftinin 3 çocuğundan 2'si her gün yaklaşık 4 kilometre yol yürüyor, 6 yaşındaki Seçil Çelik isimli kızları ise servis bulunmadığından okula gidemiyor.

Baba Hüseyin Çelik (36) çocukları 6. Sınıfa giden Melih (11), 2. Sınıfa giden Dilara'yı (8) eşi ile birlikte her sabah yaklaşık 2 kilometre yürüdükten sonra öğrenci servisine bindirdiklerini akşam saatlerinde de yine 2 kilometre yürüyerek evlerine döndüklerini belirterek yetkililerden sorunun çözümünü istedi. Çocukları okula götüren servisin Keşkek Köyü merkezine kadar geldiğini söyleyen Baba Hüseyin Çelik, 3 Çocuk babasıyım. Buraya biz yeni geldik şuan servis sorunumuz var. Servis yaklaşık 2 kilometre uzağımıza geliyor. Çocuklarımız hergün 2 kilometre sabah ve akşam gidip geliyor. Bu işin yazı var kışı var, karanlığı var zaten kış ayında da günler kısalıyor. Konuyu Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile başvurduk. Müdür bizi tersledi, 'Biz 20 yıl önce aynı şekilde yürüyorduk, o yollarda bizde yürüdük, ne yapalım okulu mu oraya getirelim sizler için?' şeklinde yanıtlar verdi. Ne yapacağımızı bilemiyoruz endişeliyiz yine 6 yaşındaki kız çocuğumu servis sorunu olduğu gerekçesi ile okula gönderemiyorum dedi.

ANNENİN ÖZVERİSİ

Haftanın 5 gününün tamamını çocukları ile yürüdüğünü belirten anne Leyla Çelik (31), 6 Yaşındaki kızımın ana sınıfına gitmesi gerekiyor ama veremedik servis sorunu yaşadığımız gerekçesi ile. Hergün dağlık bölgeden gidip geliyoruz, çakalı var tilkisi var. Sorunumuz büyük çözülmesini istiyoruz. Haftanın 5 günü gidip geliyorum sabah 7.5'da çıkıp 8'de oradayız. Öğleden sonra ise 3.5-4 gibi çıkıyorlar önümüzdeki günlerde zaman da kısalacak. Çözüm bekliyoruz sözleri ile konuştu.
Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdüsselam Aksoy'da konuya ilişkin muhabirimizin sorusuna, konu ile ilgili yapacakları herhangi bir şey olmadığını söyledi.