Zonguldak Birleşik Kamu İş Başkanı Metin Kahveci ve üyeler, AKP'nin verdiği 3+3 zam teklifine hayır dediklerini belirterek bordro yakma eylemi gerçekleştirdiler. Kahveci, Türkiye ekonomisiyle ilgili halka çizdiği pembe tablo doğruysa kamu çalışanlarına gerekli zam artışının verilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"KALKINMA PAYI YÜZDE 400 ZAM OLARAK MEMURA, EMEKLİYE İŞÇİYE VE TÜM ÇALIŞANLARA YANSIMALI"

"2002 yılında iktidara geldiklerinde yaklaşık 2584 dolar gayri safi milli hasıla olduğunu, 2012 yılında ise bunun yaklaşık 4 kat artarak 10.444 dolara geldiğini ve ülkenin rekorlar kırarak büyüdüğünü iddia eden siyasi iktidar, iddiaları doğru ise emekçilere büyümeden ve kalkınmadan pay vermelidir. Bu durumda kalkınma payı yüzde 400 zam olarak memura, emekliye işçiye ve tüm çalışanlara yansımalıdır. Ancak bu kalkınmanın sanal olduğu, üretimden kaynaklanmadığı ve borç alınarak gerçekleştiği ve borçlarımız 2002 ye göre azalmamış, aksine katlanarak artmış ise Bütçede memura, emekliye, çalışana verecek para kalmamış ise; Bu durumda halk kandırılmakta, topluma doğru bilgi verilmediği anlaşılıyor. AKP'nin 3+3 zam teklifine hayır diyoruz. Türkiye ekonomisi ile ilgili halka çizdiği pembe tablo doğru ise; kamu çalışanlarına gerekli zam artışını vermelidir diyoruz."

"SİYASAL İKTİDAR KENDİ YAZDIĞI OYUNU, YALNIZ BAŞINA OYNAMALI"

"Doğal gaza ve diğer temel ihtiyaç maddelerine yapılan zam oranı kadar, yani en az yüzde 25 oranında zam verilmesini ve bu zammın asgari ücretliye, memura, emekliye, işçiye ve tüm çalışanlara yansıtılmasını istiyoruz. Diğer konfederasyonları derhal bu oyunun parçası olmaktan uzaklaşmaya ve masadan kalkmaya çağırıyoruz. Siyasal iktidar kendi yazdığı oyunu, yalnız başına oynamalıdır. Konfederasyonlar bu oyuna ortak olmamalıdır diyoruz. Konfederasyonlara çağrıda bulunuyoruz. Gelin tüm konfederasyonlar olarak aramızdaki etnik, dini, siyasi, örgütsel her türlü farklılığı bir kenara bırakarak, sınıf temelinde birleşelim, Emek Cephesi oluşturalım,  tarihini ve süresini birlikte belirleyeceğimiz GREV'İ örgütleyelim, ILO sözleşmelerine dayalı haklarımızı kullanalım, haklarımızı meydanlarda söke, söke alalım. Hükümetin kamu çalışanlarına reva gördüğü sadaka zammını bordrolarımızı yakarak tepkimizi gösteriyoruz. Bu bağlamda;  23 Mayıs 2012 günü de, emek örgütleri ile birlikte üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyor Tüm halkımızı emekçilerin bu onurlu talebini desteklemeye çağırıyoruz."