Milliyetçi Hareket Partisi Alaplı İlçe Başkanı İsmail Altay,  ilçede eğitimde yaşanan aksaklıkları görecek, problemleri giderme noktasında çözüm üretecek, sorunların üstesinden gelebilecek, kararlı, dinamik ve idealist yöneticilere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Eğitim yöneticileri belirlenirken liyakat, birikim ve yeterliliği bir kenara bırakıp, kişisel hırs ve "Benim adamım olsun, ne olursa olsun" mantığı ile hareket edildiği sürece, Alaplı'da Eğitim kör ve topal kalmaya mahkûmdur" dedi. Alaplı'da 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılının kör topal başladığını belirten Altay, açıklamasında şunları söyledi:
"Alaplı'da eğitim kör diyoruz. Çünkü Alaplı'mız, eğitimde yaşanan aksaklıkları görecek, problemleri giderme noktasında çözüm üretecek, sorunların üstesinden gelebilecek, kararlı, dinamik ve idealist yöneticilerden yoksundur.Alaplı'da Eğitim topal diyoruz. Çünkü İlçemizdeki okulların fiziki kapasiteleri yetersizdir. Okullarımızın çoğunluğu ikili öğretim yapmakta ve buna rağmen sınıflardaki öğrenci mevcudu 35-40 kişiyi bulmaktadır. Derslikler, oyun alanları ve sınıf içi donanımlar konusunda da okullarımızın durumu istenilen ve hak edilen seviyenin çok çok altındadır.

EĞİTİME SİYASET KARIŞTIRILMIŞTIR
Alaplı'mızda eğitim kalitesinin istenilen düzeye çıkmamasının temel nedeni; Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de, şahsi çıkar ve hırsların ön planda tutulması, kadrolaşma adına eğitime siyasetin karıştırılmasıdır. Eğitim yöneticileri belirlenirken liyakat, birikim ve yeterliliği bir kenara bırakıp, kişisel hırs ve "Benim adamım olsun, ne olursa olsun" mantığı ile hareket edildiği sürece, Alaplı'da Eğitim kör ve topal kalmaya mahkûmdur. Bu gidişata dur diyecek hareket, toplumun menfaatini kişisel menfaatlerinin üzerinde tutacak, idealist ve Alaplı sevdalısı olan harekettir. Milliyetçi harekettir. Yeni eğitim ve öğretim yılının;( Bu olumsuz tabloya rağmen) yılmadan çalışan ve yüreğimize ümit serpen, peygamber mesleği dediğimiz öğretmenlik mesleğini hakkıyla icra eden cefakâr öğretmenlerimize, yaşadığı bunca ekonomik sıkıntıya rağmen, ekmeklerinden kısarak " yeter ki okusun" düşüncesi ile çocuğunun ihtiyaçlarını temin edip okullarına gönderen fedakâr anne ve babalara, geleceğimizin aydınlık yarınları, her biri Türk bayrağı kıymetindeki çocuklarımıza, Alaplı'mıza ve Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz" dedi.