Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde görev yapan tüm Orman Muhafaza Memurlarının Hizmet İçi Eğitim Seminerinin ilk etabını 17 – 18. 04. 2016 tarihlerinde Ereğli Büyük Anadolu Otelde gerçekleştirildi. Eğitime Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ile birlikte, Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan, Koruma Şube Müdürü V. Mehmet Pınar, Ereğli Orman İşletme Müdürü ve İşletme Şefi, işletme müdürlükleri avukatları ve 137 Orman Muhafaza Memuru katıldı.

Konu hakkında Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün açıklaması şu şekilde:

Eğitim Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’in açılış konuşmasıyla başladı. İlk gün sırasıyla 293 sayılı ‘Ormanların Kanun Dışı Müdahalelerden Korunması Esasları’ tebliği, Damga Yönetmeliği, Orman Ürünlerine Verilecek Tezkereler, 305 sayılı ‘ Orman Bitkisi ve Bitkisel Ürünlerine Arız Olan Zararlı Organizmalarla Mücadele Usul ve Esasları’ tebliği, 285 sayılı ‘ Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Uygulama Esasları’ tebliği konularında eğitim verildi.

Eğitimin ikinci gününde, Kdz. Ereğli adliyesinde görevli hakim ve savcılar tarafından sırasıyla, Orman Suçlarının Takibi, Suç Tutanaklarının Tanzimi, Arama – El Koyma İşlemleri ve Suçüstü Hali konularında eğitim verildi. Sonrasında da Ereğli emniyet müdürlüğünde görevli bir baş komiser tarafından Silah Eğitimi verildi.

Eğitimin son gününde hakim ve savcıların verdiği eğitim sırasında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz da eğitim salonumuzu ziyaret etti. Son olarak ta Bölge Müdürü Yardımcımız tarafından değerlendirme ve kapanış konuşması yapılarak eğitim maratonunun ilki sona erdi.