Köy Enstitülerinin kuruluşunun 70'inci yılı anısına Çaycuma'daki tüm okulların kütüphaneleri ile ilçedeki kütüphanelere 5 bin 350 adet kitap armağan eden KESK'e bağlı Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği, şimdi de, TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları'na ait toplam 17 bin adet Meraklı Minik, Bilim Çocuk ve Bilim Teknik Dergilerini Çaycuma'daki tüm öğrencilere ücretsiz ulaştırdı. Dergilerden 3 bin adedi ise Devrek ve Gökçebey'deki öğrencilere gönderilecek.
Özellikle köylerde okuyan öğrencilerin bilimsel içerikli bir yayınla tanışmalarını amaçladıklarını vurgulayan Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, "Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği ve TÜBİTAK işbirliği ile öğrencilere bilimi sevdirmek, TÜBİTAK yayınlarını tanıtmak amacıyla TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları'na ait Meraklı Minik, Bilim Çocuk ve Bilim Teknik Dergilerinden toplam 17 bin adet dergiyi Çaycuma'ya getirdik. İlköğretim 1 ve 2'nci sınıf öğrencileri hariç Çaycuma'daki tüm ilköğretim öğrencilerine birer adet Bilim Çocuk, lise öğrencilerine birer adet Bilim Teknik ve tüm anasınıflarına ise Meraklı Minik dergisini ücretsiz verdik. Dergiler öğrenciler tarafından büyük bir ilgi gördü. Birçok öğrenci ilk kez bilimsel içerikli bir yayınla tanışmış oldu. 3 bin adet dergiyi ise Devrek ve Gökçebey'deki öğrencilere göndereceğiz" dedi
30 Mayıs Pazar günü Çaycuma'da yapılacak olan uçurtma şenliğinde TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları Standı'nda çocuk ve gençlik kitaplarının sergileneceğini belirten Akyol, başta TÜBİTAK olmak üzere, dergilerin Çaycuma'ya getirilmesine katkı sunan Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan ve Baruönü Petrol sahibi Sadi Baruönü ile emekli kasap Satılmış Mantarcı, Medat Dirlik ve Mustafa Kemal Ertuğrul'a teşekkür etti.