KESK'e bağlı Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği üyeleri, parasız eğitim ve parasız sağlık hakkı, iş güvenceli ve kadrolu istihdam, eşit işe eşit ücret ve çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi amacıyla 17 Nisan'da Ankara'da yapılacak miting öncesi Çaycuma'da halka bildiri dağıttı.
Vatandaşların mitinge davet edildiği bildiride şu ifadelere yer verildi;
"Yoksulluk  her geçen gün artıyor, aldığımız ücretler hayat pahalılığı karşısında hızla eriyor.
Herkes için parasız, eşit, nitelikli ve kolay ulaşılabilir olması gereken eğitim, sağlık,  ulaşım gibi kamusal hizmetler, artık parası olanın parası kadar yararlandığı bir hale getiriliyor. Bütçeden eğitime yeterli pay ayrılmadığı, okullara ödenek verilmediği için eğitimin yükü velilerimizin sırtına yıkılıyor. Çocuklarınızı emanet ettiğiniz biz eğitim ve bilim emekçilerinin iş güvencesi ortadan kaldırılıyor.  Bizler eğitim ve bilim emekçileri olarak; eğitimin temel bir hak olduğunu, eğitim hakkı için veli ve öğrencilerimizle birlikte mücadele etmemiz gerektiğini ifade ediyoruz.
Bu nedenle; Eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamusal hizmetlerin parasız, nitelikli, ulaşılabilir olması, Bütçeden eğitime yeterli pay, okullara ödenek verilmesi,  Çocuklarımızın en fazla 24 kişilik sınıflarda eğitim görmesi, Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine yılda iki defa sağlık taraması günlük ücretsiz süt, gıda ve temiz su verilmesi, Ataması yapılmayan  öğretmenlerin en kısa sürede kadrolu olarak atanması, Okullarımıza yeterli sayıda kadrolu öğretmenin yanı sıra yardımcı personel (hizmetli, memur, şoför, aşçı, vb.) atanması, Herkesin işi, çalışanın iş güvencesi olması,  Eğitim ve sağlıkta katkı ve katılım payı, sosyal güvenlikte destek primi uygulamalarının kaldırılması, Vergide adalet sağlanması, herkesten kazancına göre vergi alınması,  4/B, 4/C, söz-leşmeli, geçici vb. çalışmaya son verilmesi, herkese güvenceli iş, kadrolu çalışma hakkı sağlanması için 17 Nisan'da Ankara'da buluşalım."