Eğitim Sen Çaycuma temsilciliği tarafından 4/c li çalışanların kadroya alınması için PTT Çaycuma şubesinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüm Bakanlar Kurulu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Bağımsız Milletvekilli Abdullah Levent Tüzel, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, AKP Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya başta olmak üzere çok sayıda milletvekilline "Yeni Yıl Kartı" gönderildi. 
4/c sömürüsüne son, kadrolu istihdam pankartının açıldığı kart gönderme eylemine 4/c statüsünde çalışanlar da katıldı.
Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol kart gönderme öncesinde yaptığı açıklamada 2012 yılının sorunlarının 2013 yılına devredeceğini belirterek bu sorunların en başında da yıllardır zor koşullarda ve kadrosuz biçimde çalışan 4/c lilerin sorunlarının geldiğini söyledi. Akyol 4/c başta olmak üzere 4-b ve 50-d statüsünde çalışan tüm sözleşmeliler kadroya alınıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini belirterek AKP hükümetini tüm çalışanlara güvenceli ve kadrolu çalışma olanağı için yasal düzenleme yapmaya çağırdı.
Gönderilen kartlarda şu ifadelere yer verildi. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere birçok bakanlık ve kuruluşta görev yapan ve sayıları 47 bini bulan 4-c'li çalışanların; yılda 11 ay 28 gün çalıştırılmasını, kadrolu ve sürekli bir istihdam olanağının verilmemesini, aile yardımının yapılmamasını, kendileriyle aynı işi yapan diğer personelden daha az ücret almalarını ve belli bir görev tanımlarının olmamasını anlamakta zorlanıyor, vicdanen rahatsızlık duyuyoruz.
Başta 4-c'li çalışanlar olmak 4-b ve 50-d statüsünde çalışan tüm sözleşmelilerin yaşadıkları sorunların çözümü ve kadroya alınma taleplerinin 2013 yılında gündeme alınması için girişimde bulunmanızı talep ediyor, yeni yılınızı kutluyoruz.