Alaplı Eğitim-Sen Temsilciliği tarafından kaynaşma ve dayanışma yemeği düzenlendi. 
Kdz. Ereğli Erdemir Mühendisler Derneğinde gerçekleştirilen yemeğe Alaplı Eğitim-Sen Temsilcisi Mehmet Salcı, yönetim kurulu üyeleri, Eğitim-Sen üyeleri ve öğretmenler katıldı.
Yemeğin açılış konuşmasını yapan Alaplı Eğitim-Sen Temsilciliği Mali Sekreteri Mustafa Kaya, Bizleri gerçekten onurlandırdınız. Keşke Eğitim-Sen camiası bu akşam hep burada olabilseydi. Arkadaşlarımız bir takım mazeretler ile gelemediler. Ben katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum dedi.
Alaplı Eğitim-Sen Temsilcisi Mehmet Salcı da yaptığı konuşmada Her yıl yaptığımız geleneksel hale getirdiğimiz gelenlere hoş geldiniz, gidenlere güle güle adlı dayanışma ve kaynaşma yemeğiz bu akşam biraz hüzünlü ama yinede bizi katılımlarınız ile onurlandırdınız. Biz çok şeyler gördük, 12 Eylüller geçirdik. Ama moralimizi hiç bozmadık. Belki arkadaşlarımızın mazeretleri vardır ama biz duyurularımızı yaptık, çağrılarımıza ve çabalarımıza rağmen bu kadar katılım oldu. Ben davetimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Günümüzde bütün saldırılar bizi bekliyor. Biz hiçbir zaman moralimizi bozmadık. Bütün gücümüzle direneceğiz. Onun için düzenlediğimiz bu yemekler kaynaşma ve dayanışma yemekleridir.  Herkese teşekkür ediyorum. Hepinize afiyet olsun diyorum diye konuştu.
Alaplı Merkez İlköğretim Okulundan bu yıl emekli olan sendika üyesi Rıdvan Yüksel sendika üyelerine yaptığı veda konuşmasında, Eğitimsen gecelerinde hep birlikte olduk, katılımların yüksek olduğu yemekler düzenledik. Alaplı'da yıllarca öğretmenlik yaptım. Alaplı beni tanıyor. Öğretmenliğimin en güzel günlerini sendikal mücadelenin en güzelini, demokratik ve siyasal mücadelenin çoğunu Alaplı'da yaşadım. Alaplı'daki güzel insanları asla unutmayacağım dedi.
Konuşmaların ardından emekli olan Rıdvan Yüksel'e Alaplı Eğitim-Sen Temsilcisi Mehmet Salcı ve Alaplı Eğitim-Sen Temsilciliği Mali Sekreteri Mustafa Kaya tarafından plaket verildi.
Yemekte canlı müzik eşliğinde sendikaya üye öğretmenler doyasıya eğlendiler.