Alaplı ilçesinde öğrenci servisi ihalesinde yaşanan sorun nedeniyle aileler öğrencileri tarım araçları ve motosikletlerle okullara taşıyor.

Alaplı ilçesinde köylerde yapılan taşımalı eğitim ihalesinde servis sahipleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki fiyat anlaşmazlığı nedeniyle yaklaşık 4 bin öğrenci mağdur oldu.

Öğrenci velisi Vedat Can, Milli Eğitim Müdürlüğünü sorunu bir an önce çözmesini beklediklerini söyledi.

Tarım araçlarıyla ne zamana kadar öğrencileri taşıyacaklarını merak ettiklerini ifade eden Can,  "Biz patpat denilen tarım aracı ile bazı arkadaşlarımız ise kendi özel araçlarıyla çocuklarımızı okula götürüp getirmek zorunda kalıyoruz. Biz bu sorunun çözülmesini istiyoruz ve bizim tek istediğimiz çocuklarımız patpatlarla değil öğrenci servisleriyle taşınmasını istiyoruz. Allah korusu bir kaza olduğunda bunun sorumlusu kim olacak.” Dedi.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, da taşımalı Eğitim ihalesini geçmişten gelen hatadan dolayı kaynaklandığını belirterek, çocuklarımızın pat patlarla okula gitmesini asla istemeyiz. Taşıma ihalesinde 2009 yılında çıkan yönetmelikte yüzde 20’ye kadar zam yapabilirsiniz deniyordu. Bizde bunu yapacaktık. 16 Haziran tarihinde ihaleye 2 gün kala yüzde 20’lik dilimi kullanamazsınız diye bir genelge yazısı geldi. Bunu üzerine 5 ihale yaptık maalesef satamadık. Taşıma işi yapacak servis şoförleriyle görüştük. Sorunu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bazı şeyler bizi de aşıyor. Zonguldak genelinde taşıma ihalesi ile ilgi birkaç hatta sıkıntılar var. Ancak Alaplımızda bu sıkıntı daha büyük. 81 ilin 15’inde aynı bizim yaşadığımız sorun var. Biz servis şoförleriyle bu sorunu çözmek için yarın 6.  ihaleyi yapacağız. Sorunu bir an önce çözmek için çözüm yolları arıyoruz.”  Diye konuştu.