Eğitim-İş Karadeniz Ereğli Temsilcisi Cengiz Başaran, AKP iktidarının kaçak kuran kursları ve tarikat-cemaat yurtları hakkında herhangi bir işlem yapmazken Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin üzerine gidilip 15 bin kız öğrencinin terörist gibi sorgulanıp fişlenmesine tepki gösterdi.

Başaran, eğitim hakkı anayasanın 42. maddesinde de yer alan en önemli insan haklarından olduğunu belirterek başladığı yazılı açıklamasında, bir ulusun yücelmesinin kalkınmasının yurt taşların eğitim düzeyiyle orantılı olduğunu vurgularken, "Özellikle de kadınlarımızın, kızlarımızın çağdaş, laik, bilimsel bir eğitim almaları ülkemizin çağdaşlaşması, kalkınması ve gelişmesi bakımından çok çok önemlidir. Toplumun temel taşı olan aile yapısın da kadının önemli bir yeri vardır. Ancak ne üzüntü vericidir ki, 2002'den beri ülkemizi tek başına yöneten AKP iktidarı, gerici ve tutucu bir zihniyete halkımızı mahkum etmiştir. Tarikat-cemaat, ticaret, siyaset sarmalında Cumhuriyetle birlikte elde ettiğimiz bütün kazanımları bir bir kaybediyoruz.

TARİKAT YUVALARI

Eğitimimiz cemaatlere ve tarikatlara emanet edilmiştir. Yoksul halk çocukları ta rikat yuvalarına itilmektedir. Yaşadığımız son örnek cumhuriyet değerlerine saldırıların hangi boyutlara ulaştığını göstermektedir. Kendisini saygıyla andığımız Sayın Prof. Dr. Türkan Saylan'ın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği aracılığıyla, özveriyle yürüttüğü kadınlarımızın, kızlarımızın eğitilmesi mücadelesi gerici, karşı devrimci güçlerin gözlerini kamaştırmıştır. Atatürkçü düşünceyi savunan, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, eğitimli ve bilinçli nesiller yetiştirmek için kızlarımıza yurt ve burs sağlayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticileri AKP zihniyeti tarafından yıldırılmaya çalışılmaktadır. Yoksul halk çocuklarına sahip çıkan bu ve benzeri kuruluşlar, tarikat ve cemaatlerin rakibi olarak görülmekte, ortadan kaldırmak ve sindirmek için her türlü iktidar olanağı kullanılmaktadır.
Burs verilen öğrenciler fişlenerek hem kız çocuklarımıza, hem dernek yöneticilerine, hem de destek veren halkımıza gözdağı verilmektedir.
Eğitim-İş olarak bu tutumu şiddetle kınıyoruz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Aysel Çelikel'i ve yöneticileri kararlı tutumlarından dolayı kutluyoruz.
Eğitim-İş, sonuna kadar kendilerinin yanındadır. Mücadelelerine hep destek olacaktır" dedi.