Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, 2012-2013 yılında uygulanacak olan 4+4+4 zorunlu eğitim kapsamında kademeli geçişi öngördüklerini söyledi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek yaptığı açıklamada, Bazı okullarda direk keskin geçiş yapıldığını ve öğretmenlerin durumlarında sorunlar olduğunu ancak Salı günü Bakanlıktan gelen bir emirle bu sıkıntıların ortadan kalktığını belirtti. Özbek, 4+4+4, 12 zorunlu eğitim kapsamında bakanlığımızın yayınladığı kanun daha sonra yönetmelik yönergeler, genelgeler, doğrultusunda komisyonlarımız çalışma yaptı. İlçe kararları ile geldiğindeki komisyon tekrar toplanarak ilçe milli eğitim müdürlerinin imzasının da bulunduğu komisyon kararı sisteme girdi. Tüm okullar ilkokul, ortaokul olarak sisteme kayıt yapıldı. Sistem üzerinde aktarmalar yapıldı, öğrenciler üzerinde aktarmalar yapıldı. Biz Bakan Bey'in direktifleri doğrultusunda veliler üzülmesin, öğrenciler üzülmesin diye keskin bir geçiş yapmaktan ziyade kademeli geçişi öngördük. Tüm okullarımızı bu şekilde kademeli bir geçişle burada tek şey olacak öğrenciler dördüncü sınıftan beşinci sınıfa yani ortaokula geçicek öğrencilere, ortaokul yapılan okullarda bir iki sıkıntılar doğabilecek oldu. Gökçebey'de iki okulumuz direk keskin geçiş yaptı ilkokul ve ortaokul olmak üzere. Çaycuma'da da 4 okulumuz. Bu okullarda öğrencilerde sıkıntı olmaz. Öğrencilerin tamamı aktarıldı. Öğretmenlerde sıkıntı doğdu.
Öğretmenlerin sıkıntısı da Salı günü gelen bir emirle onlarında aktarımını yaptık. Öğretmenlerimizde huzurlu bir şekilde rahat ettiler. Şuanda okulların fiziki altyapı çalışmaları devam etmektedir. Küçük onarımlar ve büyük onarımlar. 2012-2013 eğitim öğretim yılına okullarımızda tam kapasiteyle eğitim öğretime hazır hale getireceğiz, donatımlarını yaparak inşallah sıkıntısız bir şekilde okullarımızı eğitim öğretime açmış olacağız.
2012-2013 eğitim öğretim yılı memleketimize Zonguldak'a hayırlı uğurlu olur. Kazasız belasız bir eğitim öğretim yılı geçiririz. Hedefimiz öğrencilerimizin en iyi bir şekilde okuyabilmeleri. Onlara gerekli imkanları sağlamamız.
En son olarak il ilçe atama yer değiştirme müracaatları dün sona erdi. Şuanda onlarla ilgili çalışmalarda haftaya atamaları belli olacak. Daha sonra iller arası yer değiştirme ve onun ardından özür ve eş durumundan yer değiştirme takip edecek. En son olarak da bakanlığın yeni öğretmen alım sistemi devreye girecek.
Biz şuanda 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. Ekibimizle birlikte çalışıyoruz. İlçelerden gelen sıkıntıları anında yerinde görüp gidermeye çalışıyoruz. Hayırlı olur inşallah dedi.