Türkiye’de ilk kez MÜSİAD tarafından gerçekleştirilen bu yıl 13’ncüsü yapılan başarı ödül töreninde Ereğli ve A-laplı’da okullarında ilk 3 dereceyi alan öğrencilere protokol tarafından başarı belgesi ve altın hediye edildi.

 

Son yıllarda gerçekleştirdiği etkinliklerde Ereğli Belediye Başkanına konuşma hakkı vermediği gerekçesi ile hedef tahtasına konulan MÜSİAD bu kez aynı hatayı tekrarlamadı.

 

MÜSİAD tarafından her sene geleneksel olarak düzenlenmekte olan “MÜSİAD Başarı Ödül Töreninin” 13’ncüsü  Atatürk kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kaymakam Osman Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Ereğli TSO Meclis Başkanı Mehmet Genç, TSO Başkanı Zeki Us, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri daire müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

BAŞKAN VARDAR’IN KONUŞMASI

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardar Türkiye’de ilk kez bu tür bir organizasyonun Kdz. Ereğli’de gerçekleştirildiğini belirttirken konuşmasında şu sözlere yer verdi. “Bilgi toplumu ve bilgi ekonomisine doğru gidilmektedir. İş dünyasının temsilcileri olarak bu dönüşümü en yakından hissedenlerdeniz. Başdöndürücü nitelikteki bu dönüşüm süreci yaşadığımız bilimsel ve teknolojik ilerlemeler yeni şartlara ayak uydurabilmeyi ve öne çıkan değerlere erişebilmeyi hepimiz açısından önemli kılmaktadır. Bizim gençlerimiz geleceğe umutlar taşıyan değişimlerin mimarları olacaklardır. Bilginin kendisi en önemli aktör olmuştur. Eğitim düzeyi yüksek gelir düzeyi yüksek düşük insan görmek çoktur. Bu şekildeki gelişmiş ülkelerde ise bu düzeydeki insanları görmek zordur. Eğitime en fazla yatırım yapan ve eğitilmiş insan gücüne sahip ülkeler gelecekte en büyük avantajı sağlayacaklardır. Büyüme ve gelişme sürecinde bizlerin en çok güvendiği çalışabilir genç ve dinamik nüfusunumuz her anlamda etkin, yetkin, mesleki ve teknik donanıma sahip ahlaklı kişiler olarak hazırlanmalıdırlar” dedi.

 

BAŞKAN POSBIYIK

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “MÜSİAD bu işi hep yapıyor. Öğrencilerimizi ödüllendirmek öğretmenlerimizi başarılarından dolayı kutlamak aileleri mutlu etmek adına MÜSİAD’ın Kdz. Ereğli Şubesinin düzenlediği ödül törenine katılmaktan mutluyum. Motivasyon son derece önemli. Geleceği emanet edeceğimiz gençlerimizin başarılı olduğu noktalarda onları yükseltmek onları yetiştiren öğretmenlerimizi velileri kutlamak en önemli görevlerimizden biridir” dedi.

 

MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’da konuşmasında, “Geleceği planlayacağız ama günümüzü çok dolu anlamlı birikimli çalışarak tabiki yaşamak zorundayız. Hedefimiz en büyük 10 ekonominin arasına Türkiye Cumhuriyetini getirmektir, taşıyabilmektir. Genç beyinleri hatta Türkiye’nin dışında olanlarını teknoloji transferi yaparak o beyinleri Türkiye’ye taşımaktır”

 

KAYMAKAM EKŞİ

Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, “Başarıların teşviki açısından bu önemlidir. Önemli bir mesele olan eğitimin gündeme gelmesi anlamında da bu tören önemlidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bizlere dünya toplumlarının önünde olmayı hedef gösterdiler. Bunun da ancak eğitimle mümkün olacağını defalarca ifade etti. Eğitimin önemli olduğunu biliyoruz. Biz hafta sonu sınavlarla birlikte bir eğitim öğretim yılının sonuna geliyoruz. Kazasız belasız bir eğitim yılı bitiriyoruz. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Hedefimiz hergeçen yılı bir önceki yıldan daha iyi noktada bitirmek” dedi. Ardından Ereğli, Alaplı ve beldelerdeki okullarda dereceye giren okul birinci, ikinci ve üçüncülerine protokol üyeleri tarafından başarı belgesi ve altın hediye edildi.

 

BİLGİSAYARLARI KAPTI

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık hediyeleri vermek üzere kürsiye çıkarken MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan’a önümüzdeki yıl yapılacak ödül töreninde okullarında dereceye giren ilk 3 öğrenciye bilgisayar hediye edin çağrısı salonunda alkışları ile destek buldu ve Vardan’dan söz alması salondakilerin yoğun alkışını aldı.