Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki görev değişikliğini değerlendiren Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Öztürk, ilçe genelinde yapımları devam eden okul inşaatlarının tamamlanması ile derslik ve okul ihtiyacının küçük eksiklikler dışında tamamlanacağına dikkat çekti başta Zonguldak Valisi Ali Kaban ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Türk Eğitim Sen Kdz.Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden Mehmet Naci Kılıç’ın alınmasını üzüntü verici gelişme olarak değerlendirdi. Makamların sağcı, solcu, komünist, liberal, muhafazakar, cemaatçi, ülkücü, sosyal demokrat, AKP’li, CHP’li, MHP’li ayırmaksızın yalnızca ehliyet sahiplerine verme çalışkanlığına sahip olunmasını isteyen Öztürk konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

HİZMETE TEŞEKKÜR

“30 Haziran tarihinde KDZ Ereğli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç görevinden alınarak, yerine Numan Korkmaz atanmıştır. Bir buçuk yıllık görevinin başında Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç’ı sendikamız yönetim kurulu ve okul yöneticilerimizle ziyaret etmiştik. Kendisinden ötekileştirme yapılmamasını, bütün eğitim çalışanlarına adil ve eşit yaklaşım gösterilmesini istemiştik. Bu anlamda M. N. Kılıç dönemi AKP’nin atadığı bürokratlar dönemleri arasında takdire şayan bir sürece sahne olmuştur.  Kılıç ve ekibi, Ereğli merkezinde inşaatları süren Kırmacı, Ören Bağlık; taşrada ise Kızılcapınar, Kızılca, Kurtlar, Ormanlı ve Çiğdemli okullarının yapımı aşamasında olağanüstü gayret ve performans göstermiştir. Bu okulların yapılması ile taşradaki derslik ve okul ihtiyacı küçük eksiklikler dışında tamamlanmış olacaktır. Okul ve derslik ihtiyacı hususunda Kılıç ve ekibini tebrik ediyoruz. Ayrıca Kılıç ve ekibiyle birlikte bu ekibin mümessili milletvekilimiz Ercan Candan’a, “2014 Ereğli eğitiminde önemli bir yıl olacak” diyen evvelki valimiz Erol Ayyıldız’a, desteklerini sürdüren mevcut Valimiz Ali Kaban’a, Kaymakamımız İbrahim Çay’a ve girişimci görüntüsüyle AKP’nin genç ilçe başkanı Fatih Çakır’a ve yönetim kuruluna da teşekkür ederiz.

 

YAP BOZA ÇEVİRME

Öte yandan M. N. Kılıç bizzat kendisinin geliştirdiği projelerin sunumu ve kamuoyuyla paylaşılması hususunda öğretmenlere, yöneticilere ve sendikalara öfkelenmek yerine onların görüşlerini aldıktan sonra bu görüşlere itibar ettiğini gösteren davranışlar sergileseydi; bazı öğretmenlere sert çıkışıyla onların gönüllerini soğutmasaydı; merkezi sınavlar ile ehliyet sınavlarındaki görevlendirmelerle ilgili şikâyetlerimize kulak verseydi,  okulların dönüşümlerini yap boza çevirip gerek velilerin gerek öğrencilerin ve gerekse öğretmenlerin birtakım mağduriyetine sebep olmasaydı gerçekten de Ereğli’nin eğitim tarihinde unutulmaz bir süreç yaşanmış olacaktı.

 

ÜLKE DE DEMOKRASİ DE GELİŞECEK

Bütün bu muhasebeden başka, okul müdürü iken AKP idaresi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü ile taltif edilip yüceltilen Mehmet Naci Kılıç’ın yine AKP Hükümetince ötekileştirilmesi, devlete paralel bir varlığın ve tehdidin öğesi gibi değerlendirilerek görevden alınması üzücü olmuştur. Makamları sağcı, solcu, komünist, liberal, muhafazakâr, cemaatçi, ülkücü, sosyal demokrat, AKP’li, CHP’li, MHP’li vb ayırmaksızın “yalnızca ehliyet sahiplerine” verme alışkanlığına sahip olsak; kendimiz dışındakilerden korkmasak ve onlara el uzatsak hem demokrasimiz gelişecek hem de ülkemiz”

 

(Haber Merkezi)