Alaplı Meslek Yüksek Okulu Elektronik Teknolojileri bölümü 1 sınıf öğrencisi Güvenç Kara, 18 TL harç parasını yatıramadığı için okulla gidemiyor.

Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesinin durumunun iyi olmadığını, okuluna devam etmek için Okul yönetiminden yardım istediğini bildirdi. Harç yatırma tarihlerinden haberi olmadığını anlatan Kara, şöyle dedi; “Bu yıl Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu Elektronik Teknoloji bölümüne kaydımı yaptırdım. Ailemin ekonomik durumu iyi olmadığından, Kaydımı yaptırırken Kredi Yurtlar Kurumundan burs talebinde bulundum ve burs talebim kabul edildi. İlk dönem okul harç ve ders seçme paramı Kredi Yurtlar Kurumu Karaelmas Üniversitesine yatırdı. Benden sadece ilk dönem için harç parası ders seçme olarak 40 TL para yatırmam istendi. Ben 40 TL’yi Karaelmas Üniversitesi hesabına yatırdım. İlk dönem sınavlarını verdikten sonra Memleketim Bursa’ya ara dönem tatiline gittim. 2. dönem için ders seçme harç parası yatırmam gerekiyormuş, ben bu uygulamayı bilmiyordum. Ders seçme harç parası yatırma olarak kanunda belirtilen tarihler benim tatilde olduğum döneme denk geldiği için bundan haberim olmadı. Kredi Yurtlar Kurumu 2. dönem harç paramı yatırdı. Ancak 18 TL parayı benim yatırmam gerekiyormuş, benim bu konuda bilgim yoktu. Bu yüzden okuluma devam edemiyorum.”

Alaplı Meslek Yüksek Okulu yetkileri ise, “İlk harç parası ödeme dönemi 07–14 Şubat olduğu belirtilirken, 07–14 Şubat’ta harç parası yatıranlar için ders seçme 14–18 Şubat tarihleri arasında yapıldığı harç parasını yatıramayanlar için İkinci itiraz hakkı 21–25 Şubat tarihleri arasında öğrencinin mağduriyet dilekçesi ile birlikte okul yönetimine teslim edilerek kabul görürse 21–25 Şubat’ta ders seçme harç parası yatıralar, 28-Şubat 04 Mart tarihleri arasında ders seçme yapıldığı” belirtildi.