Alaplı Çatak Köyünde Almanya'da işçi olarak çalışan Ergün Şen, eğitime katkıda bulunmak amacıyla köydeki fındık bahçesindeki bu yıl ki fındık ürününü Çatak Köyü İlköğretim Okuluna bağışladı.
Kendisini bir eğitim gönüllüsü olarak tanıtan Ergün Şen  "Köyümdeki okulumuzun başarılı çalışmalarını uzaktan da olsa takip etmekteydim. Bu yıl geldiğimde okulumuza ziyarette bulundum. Temizliği, düzeni ve donanımı çok hoşuma gitti. Köylülerimle ve Muhtarımla yaptığım görüşmede Okulumuzun köyümüz ve çevresi için ne kadar önemli olduğunu gördüm.
Ben ve ailem de hem köyümüze hem de köyümüzün geleceği çocuklarımıza bir katkımız olsun düşüncesi ile bu yıl ki fındık mahsulümü okulumuza bağışta bulunmaya karar verdik. Umarım çocuklarımızın eğitimine bir nebzede olsa katkım olur" dedi.
Okula yapılan fındık bağışını bir protokolle teslim alan Okul Müdürü Ayhan Tekin ise "Bu anlamlı bağışın tüm Alaplı ilçemiz hayırseverlerine bir örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek, fındığın okul aile birliğince gelire çevrilerek, özellikle eğitim donanımında kullanılacağını, bu sayede zaten üst seviyede teknoloji ile eğitim veren okulumuzun, eğitim donanımını geliştireceğini, bu nedenle bağışçı Ergün Şen ailesine teşekkür ediyorum" dedi.
Çatak Köyü Muhtarı Ramiz Karakaya'da konuşmasında "Bu bağış köyümüzün ve köylümüzün eğitime verdiği önemin bir göstergesidir. Çatak İlköğretim Okulu gurur kaynağımız olmaya devam edecektir" dedi.
Bağış protokolü Çatak Köyü Muhtarı Ramiz Karakaya'nın bürosunda Okul Aile Birliği yönetiminin de hazır bulunduğu törenle imzalandı.