Saniye Erdoğan Anaokulunun açılış onayı geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Akpınar, Çalışmalar tamamlandı, 30'a yakın bir öğrenci kaydımız var. Bakanlıktan norm kadro onayı gelmesinin ardından görevlendirme yapılacak dedi.

Kdz. Ereğli Kırmacı Mahallesi üzerinde bulunan Devlet Demir Yollarına ait arazinin hazineye devredilmesinin ardından DDY garının bulunduğu alanda AKP'nin önceki Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın eşinin adını taşıyan Saniye Erdoğan Anaokulu ikinci eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılıyor. Toplam 490 bin TL'ye ihale edilen 200 bin TL'si Saniye Erdoğan tarafından bağışta bulunulan anaokulunun son durumu hakkında Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar açıklamada bulundu.

OKULUN EKSİĞİ YOK
Okulun herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını önümüzdeki günlerde doğalgaz hattının da açılmasının ardından ikinci eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Akpınar, İlçemiz merkezinde hayırsever Saniye Erdoğan tarafından yaptırılan anaokulunun tüm çalışmaları tamamlandı, açılış onayı geldi, donatı malzemeleri de şuan tamamlandı. 30'a yakın bir öğrenci kaydımız oldu. Bakanlıktan norm kadro talebinde bulunduk, öğretmen norm kadrosu onayı geldikten sonra orada görevlendirme yaparak eğitim ve öğretime başlayacağız. Şuanda okulumuzda öğrenci işin kontenjanımız var, 3-6 yaş grubu tüm öğrencilerimizin kayıtları devam etmektedir. Okulun eğitim ve öğretimi aksatacak önemli bir eksiğimiz yok. Ufak tefek sıkıntılar olduğu zaman onları yerel imkanlar ile tamamlayacağız dedi.