Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği, önceki akşam Alaborina Restaoran'da iftar yemeği verdi. İftar yemeğine, AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Zonguldak Belediye Başkan Vekili İdris Şahin, Zonguldak Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.
Yemek sonrası bir konuşma yapan Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar, Ramazan ayının milli ve manevi duyguların doruk noktaya ulaştığını belirterek, Ramazan ayı ile ilgili dileklerini dile getirdi.
"HER TÜRLÜ SOSYAL
ETKİNLİK İÇİN KURDUK"
Dernek Başkanı Başar, derneğin 1993 yılında "Zonguldak İli ve Köyleri Kalkındırma Derneği" adı altında kurulduğunu ifade ederek, "Dernek Zonguldak'ın kalkınmasıyla ilgili, eğitimi ile ilgili her türlü sosyal etkinlikler içinde bulunmak, diğer dernekleri aynı çatı altında toplama amacıyla kuruldu. O tarihte derneğimiz kurulduğunda bazı dernek başkanları da derneğimizin yönetiminde görev almıştı.
Uzun yıllar bu şekil devam etti. En son şekliyle de Zonguldak İli ve Köyleri Kalkındırma Derneği'nin isminin, giden valimiz Yavuz Erkmen, 'Zonguldak ili ve köyleri dendiği zaman Zonguldak ili, ilçesi, beldesi ve köyleri hepsi içindedir' dedi. Biz de kongrede tüzük tadilatıyla derneğimizin ismini 'Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği' olarak değiştirdik" dedi.
"183 ÖĞRENCİYE
BURS TEMİN ETTİK"
Başkan Başar, derneğinin daha ziyade eğitimle ilgili çalışmalar yaptığını ifade ederek, "İnsana yapılan en büyük yatırım, eğitim yatırım olduğu için eğitime daha fazla ağırlık verdik. 2007 yılında Zonguldak'ta üniversite tahsili yapan ihtiyaç sahibi öğrencilere burs kampanyası başlatmıştık.
Belediye başkanlarımıza ve iş adamlarımıza teklifte bulunduk, sağ olsunlar 183 öğrenciye burs temin etmiş olduk. Şu anda ekonomik kriz olduğu için kimseye fazla bir şey diyemiyoruz. Daha önceden bu hususta yardımcı olan ve bizzat bizi arayarak, 'Bana 10 öğrenci verin' diyen Av.Ali Osman Odabaş'a huzurlarınızda teşekkür ederim. O bizi bu konuda teşvik etmiş oldu" dedi.
Başar, 100'ün üstünde burs için sıra bekleyen öğrenciler için belediye başkanlarına, işadamlarına ve durumu iyi olan insanlara yardım etmeleri için çağrısında bulundu.