2010-2011 eğitim ve öğretim yılının başlaması, yeni tamamlanan Gökçeler İlköğretim Okulu'nun da hizmete girmesi nedeniyle Gökçeler'de tören düzenlendi. Törende hayırseverlere, kurum ve kuruluşlara da çağrıda bulunuldu.

VALİ ERDAL ATA: Hızlı nüfus artışına, bilgi, teknoloji ve iletişim çağında yaşanan baş döndürücü değişim ve yeniliklere ayak uydurabilecek, bir eğitim sistemi için devletimizin tüm imkanlarını zorlayarak bütçeden en fazla payı ayırmış olmasına rağmen maalesef yeterli olamamaktadır. Hedeflediğimiz amaca ulaşabilmek için yeni yatırımlar yapılması alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, mevcut durumun yenilenip geliştirilmesi gerekmektedir.

MİLLETVEKİLİ TOPTAN: Zaman geçtikçe özellikle orta öğrenimde okullaşma oranı arttıkça bir takım alt yapı eksiklikleri meydana çıkmaktadır. Bir taraftan eskiyen okullar yenilenirken öbür taraftan orta öğretimdeki eksiklikler giderilirken üniversitemizin de her yıl biraz daha genişlemesi için çaba sarf ediyoruz. Eksiklikleri ve yapılması gerekenleri biliyoruz.

MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN: Hükümet sorumluluğu ve yetkisi çerçevesinde yapılması gerekenler yapılmıştır. Zonguldak il genelinde önemli olan eğitimi bir adım ileriye çıkartabilmektir. Ülkemizin merkezi bütçesinden en iyi paylar eğitime ayrılarak öncelik verilmiştir, bu önceliklerin bir yansımasıdır burası. Bu okul kıt imkânlarla yapıldı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GİRGİN: Öğrencilerimizin çok çalışması bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları velilerin de her anlamda evlatlarına verdikleri destekle 21. yüzyıl Türkiye'sini destekledikleri gerekir. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek hedefindeyiz.

2010-2011 Eğitim ve öğretim haftasının başlaması, yeni hizmete giren Kdz.Ereğli Gökçeler İlköğretim Okulu'nun da açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. Zonguldak Valisi Erdal Ata, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, AKP Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, İl Jandarma Komutan Vekili Harun Bakkal, Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, AKP İl ve İlçe Yöneticileri, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda Gökçeler Beldesi halkının katılımı ile gerçekleştirilen törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mert Egeli'nin diğer öğrencilere, "öğrenci andını" söylemesinin ardından Okul Müdürü Alim Acar günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi. 2008 yılında temeli atılan ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılına yetiştirilen yeni okul binasının modern eğitim yuvasına dönüştürüldüğünü, okulda görev yapma heyecanı yaşadıklarını belirtti.

'ÖĞRENCİLERİMİZ
BİLGİYİ SORGULAMALI'

Beyda Aydın tarafından, "Yeni Ders Yılı" isimli şiirin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılının hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin'de konuşmasında Gökçeler İlköğretim Okulu'nun yapımında emeği bulunanlara şükranlarını sunarak başladığı konuşmasında, "Yaşanan heyecana katılıyorum. Öğrencilerimizin daha çok çalışması bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları velilerin de her anlamda evlatlarına verdikleri destekle 21. yüzyıl Türkiye'sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekir.
Amacımız geleceğimiz olan gençlerimizi çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Zonguldak eğitim camiasına yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum" sözleri ile konuştu.

'KIT İMKANLARLA YAPILDI'
AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan konuşmasında, "Çağın gereklerine uygun bir eğitim yuvasına kavuşan Gökçeler Belediyesi'ni yeni eğitim öğretim yılında başarılarla dolu bir dönem olmasını temenni ediyorum. Hükümet sorumluluğu ve yetkisi çerçevesinde yapılması gerekenler yapılmıştır. Zonguldak il genelinde önemli olan eğitimi bir adım ileriye çıkartabilmek hedefindeyiz. Ülkemizin merkezi bütçesinden en iyi paylar ayrılarak öncelik verilmiştir bu önceliklerin bir yansımasıdır burası, arsa konusunda bağış yapanlara teşekkür ediyoruz. Özel şartlarda buraya dönüştü, kıt imkanlarla yapıldı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum, Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olmasını diliyorum" dedi.

ZONGULDAK İDDİALI BİR İL
TBMM önceki Başkanı ve AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Zonguldak'ın eğitim bakımından Türkiye'nin önde gelen il'lerinden, ilköğretimde ve orta öğretimde gerekse üniversitede de iddialı İl'lerinden bir tanesi olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, "Zaman geçtikçe özellikle orta öğrenimde okullaşma oranı arttıkça bir takım alt yapı eksiklikleri meydana çıkmaktadır. Bir taraftan eskiyen okullar yenilenirken öbür taraftan orta öğretimdeki eksiklikler giderilirken üniversitemizin de her yıl biraz daha genişlemesi için çaba sarf ediyoruz. Eksiklikleri ve yapılması gerekenleri biliyoruz. Eğitime gönül vermiş hayırseverlerin katkısı ile önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Zonguldak'ta ilköğretim ve orta öğretimde alt yapı eksikliği kalmayacaktır. Bu konuda Vali Erdal Ata'nın Zonguldak Valisi olmasını şart olarak görüyorum. Daha önce görev yapmış olduğu Rize ve Kocaeli'nde eğitim alt yapısına vermiş oldukları önem o kentleri çok önemli yerlere getirdiyse aynı şeyi Zonguldak'ta da yaşayacağımıza inanıyorum.

'YOBAZLIK, AYMAZLIK'
Bugün tüm Türkiye'de ilköğretim haftası kutlanmakta. Milyonlarca çocuğumuz yeni okula başlamakta milyonlarca çocuğumuz bir üst sınıfa geçmektedir. Bazı yerlerde çocuklarımızın insanlarımızın öğretmenlerimizin bu heyecanını örselemeye çalışan gayretleri görmekteyiz. Çocuklarımızı siyasetin aracı olarak kullanmak istemekle, çocuklarımızı okula göndermemekle, eğitimi boykot yapmakla bir yerlere varmak isteyen aymazlık ve yobazlığı Gökçeler'de şiddetle kınıyorum. Hiçbir gerekçe çocuklarımızın yeni bir şeyler öğrenmesine eğitim almasına engel olmamalıdır. Türkiye güçlenmeye büyümeye ve dünyanın en büyük ülkelerinden bir tane olma kararlılığı inatla, ısrarla sapmadan sürdürecektir. Atatürk'e sözümüz var çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkacağız, ne olursa olsun çıkacağız" sözleri ile konuştu.

'HERGÜN YENİ
GELİŞMELER OLUYOR'

Çalışmaları ile beğeni toplayan Zonguldak Valisi Erdal Ata'da konuşmasında, Türkiye'de 16 milyon civarında Zonguldak'ta ise 107 bin öğrencinin ders başa yaparak tatilde ayrı kaldıkları okullarına, öğretmen ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu, yeni başlayanlarda ilk kez okulla tanışmanın tatlı heyecanını yaşadıklarını söyledi. Toplumları çağdaş ve gelişmiş ülkeler düzeyine çıkartan bunu sağlayan en etkili aracın eğitim olduğunu belirten Ata konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, "Şartları hergeçen gün değişen teknolojik anlamda hergün yeni bir gelişmenin olduğu dünyamızda gelişebilmek ileriye güvenle bakabilmek çağdaş ülkeler içerisinde öncü olabilmek için eğitim kalitesinin yükseltilmesi yönündeki çalışmalara öncelik ve önem verilmesi gerekmektedir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi ülkemizdeki hızlı nüfus artışına, bilgi, teknoloji ve iletişim çağında yaşanan baş döndürücü değişim ve yeniliklere ayak uydurabilecek, bir eğitim sistemi için devletimizin tüm imkanlarını zorlayarak bütçeden en fazla payı ayırmış olmasına rağmen maalesef yeterli olamamaktadır. Geleceğimizin güvencesi olan eğitim konusunda hedeflediğimiz amaca ulaşabilmek için yeni yatırımlar yapılması alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, mevcut durumun yenilenip geliştirilmesi gerekmektedir.

DESTEĞE İHTİYAÇ VAR
Bu kapsamda ortaya çıkan ihtiyaçlarımızın karşılanması yeni okul ve dersliklerin yapılması, bunun yanında eğitim kurumlarımızın teknolojik gelişmelere uygun imkanlarla donatılması için hiç şüphe yok ki hayırsever kişi kurum ve kuruluşların desteğine ihtiyaç bulunmaktadır. Devletimiz hayırsever kişi kurum ve kuruluşların bu yönündeki destek ve katkılarını duyarlılık ve işbirliğine büyük önem vermekteyiz. Tüm hayırseverleri eğitime gönül vermiş kurum ve kuruluşları bir kez daha Büyük Önder Atatürk'ün ilke ve devrimleriyle ışık verdiği yoldan emin adımlarla yürüyebilmek çağdaş ve gelişmiş ülkeler düzeyinin üzerine çıkabilmek için eğitime destek olmaya çağırıyorum. Değerli öğretmenlerimiz eğitimin baş mimarları sizlersiniz, geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımız sizin ellerinizde şekillenecektir. Bilgi çağına damgasını vuracak beyinlere siz yön vereceksiniz. Görevinizle ilgili her türlü ihtiyaçlarınızın karşılanması konusunda her zaman yanınızda olacağımızı, imkanlar ölçüsünde sizlere destek vereceğimizi, bu hususta tereddüt etmemenizi istiyorum.

ÖĞRENCİLERE SESLENDİ
Sevgili öğrenciler, bilim ve teknolojinin eğitime kazandırdığı yeni bilgileri, yeni davranışları dağarcıklarınıza doldurmaya çalışacaksınız, başarılar diliyorum. Her yıl olduğu gibi bu yılda eğitim öğretime yeni okullar yeni derslikler, yeni araç-gereçler kazandırarak daha iyi şartlarda eğitim ve öğretim görmeniz için çaba sarfettik. Sizlerden istediğimiz ailelerinizin devletimizin, milletimizin, okul yöneticilerinin, öğretmenlerinizin beklentilerini boşa çıkarmayacak şekilde çalışarak, başarılı, sağlıklı, dengeli, vatandaşlar olarak toplumda yerlerinizi almanızdır, sizlere güveniyor sizleri seviyoruz. 2007 yılında protokolü imzalanan ve bazı malzemeleri valiliğimizce karşılanarak ikmal inşaatı olarak ihale edilen 8 derslikli Gökçeler İlköğretim Okulunun da açılışını yapacağız. Okul arsasını bağışlayan destek olan herkese teşekkür ediyorum" sözleri ile konuşmasını tamamladı.  Okulun açılış kurdelesini Gökçeler İlköğretim Okulundan iki öğrenciye kestirildi ve alkışlar eşliğinde okulun içi gezildi. Bir sınıfa giren protokol üyeleri sıralara oturdu ve sıralara bırakılan kitapları inceledi.