Kdz. Ereğli Rotary Kulübü tarafından eğitime destek verildi.
Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren Ereğli Rotary Kulübü tarafından Ereğli İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Atatürk Anadolu Lisesi Atatürk Köşesi törenle açıldı. Törende konuşan Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Van depreminde yaşamını kaybeden eğitimcileri ve depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andığını belirtti.
Bu acıları millet olarak bir kez daha yaşamak istemediklerini belirten Akpınar, Bu gün Rotary Kulübü tarafından düzenlenen Atatürk Köşesi'nin açılışını yapmak üzere buradayız. Ereğlili eğitimciler olarak kendimizi hep şanslı hissettik. Çünkü her zaman eğitim gönüllülerini ve sivil toplum örgütlerini yanımızda bulduk. Devletin imkanları sınırlıdır. Eğitimin ihtiyaçları ise sınırsızdır.
Devlet ve hayırsever vatandaşlarımız okul yapıyor. Ama okul yapmakta yetmiyor. Bu okulların araç gereci, donanımı ve gelişen teknolojiyle yenilenmesi gerekiyor. İşte bu noktada eğitim gönüllüleri devreye giriyor.
Tabi okul müdürlerimizin rolünü de burada önemsiyoruz. Zira onlar eğitim gönüllüleriyle ilişkiler kurarak, ilişkiyi sıcak ve sürekli kılarak bu hizmetlerin devamını sağlıyor. Bu nedenle tüm okul müdürlerimize, okul aile birliği başkanlarımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.
Atatürk Anadolu Lisesi bu yıl yeni bir heyecanla eğitime başladı. Bu yeni heyecan, yeni binalarında eğitim yılına başlıyor olmalarından kaynaklıydı. Bu heyecanın özellikle bu yıl üniversiteye girişlere de yansımasını bekliyorum. Geçtiğimiz hafta içerisinde Zonguldak'ın üniversiteye öğrenci verme sıralaması açıklandı. Atatürk Anadolu Lisesi'nin bu sıralamada daha yukarılara çıkması hepimizin beklentisidir dedi.
Ereğli Rotary Kulübü Başkanı Tolga Çam da, eğitime katkılarından dolayı Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Akpınar tarafından kulübü adına kendisine verilen plaketi aldıktan sonra yaptığı konuşmada, cumhuriyetin 88. yıldönümünde böylesi bir ödülü almanın gurur verici olduğunu söyleyerek, İyilik anlatılmaz, ama örek olması açısından belirtmek istiyorum. Eğitime katkılarımız bundan sonra da devam edecek. Bu yıl içerisinde 3 okulumuzun boya badanasını yaptırdık. Bir okulumuzda da sobalı ısınmadan kaloriferli ısınmaya geçişi sağladık. Bu günde burada Atatürk Köşesi'nin açılışına vesile olduk. Önümüzdeki günlerde Ereğli dışına çıkmamış 84 çocuğumuzu Anıtkabir ziyaretine götüreceğiz. Yılsonunda bir üniversiteyi getirerek üniversiteye hazırlanan öğrencelerimizin o üniversiteyi tanımasını ve hazırlık süreci hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayacağız. Kulüp olarak bizde başkanlık süresi bir yılla sınırlı ama benden sonraki başkanımız sürecinde de bu desteklerimiz devam edecektir diye konuştu.
Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Haşim Çakır ise, okul olarak bu güne kadar sosyal ve sportif birçok alanda derece yapmanın yanı sıra eğitim alanında da başarılı bir düzey yakaladıklarını dile getirerek, Yeni binamızda sürdüreceğimiz eğitimimizle bu başarıları sürdüreceğiz.
Açılışını yaptığımız Atatürk Köşesi'nin yapımını üstlenen Rotary Kulübü üyesi Burhan Yüzgeç ve Kulüp Başkanı Tolga Çam beylere özelikle teşekkür ediyorum dedi.
Açılışta bazı Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, Ereğli Sağlık Grup Başkanı Mehmet Tuncer, Doktor Recep Erdoğan, okul öğretmenleri ve öğrenciler hazır bulundu.