Kdz.Ereğli'de bir firma sahibi, Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin uygulamalı eğitim yapabilmeleri için 10 yıldır atıl vaziyette bulunan iş makinesine 45 bin lira harcayarak çalışır hale getirdi. Yaklaşık 2,5 ayda 5 kişilik ekip tarafından yenilenen iş makinesi okula teslim edildi.





Kdz.Ereğli, Belen Sanayi Sitesi'nde 2006 yılında açılan Komatsu Delta İş Makinaları Tamir Yedek Parça firmasının sahibi Yılmaz Türkoğlu (45), Ereğli Mesleki ve Teknik Lise Okul Yöneticilerinin, Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümündeki öğrencilerinin uygulamalı eğitim görebilmeleri için iş makinesi talebi sonrası harekete geçti.



TIRA YÜKLEYİP GETİRDİLER

Yaptığı araştırmalarda Ereğli Belediyesi'ne ait Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde yaklaşık 10 yıldır atıl vaziyette bulunan ekskavatörü çalışır hale getirebileceği kararını veren Türkoğlu, okul yönetimi ve Ereğli Belediyesi'nin de destekleri ile tıra yüklettiği ekskavatörü kendisine ait işyerine getirdi.



EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ

Ekibi ile yaptığı değerlendirmenin ardından görev bölümü yaptıklarını anlatan Türkoğlu, şunları söyledi: "Ekonomik ömrünü de doldurmuş, masrafları ağır olduğundan belediye garajına terk edilmiş. Yaklaşık 10 yıldır atıl vaziyette bulunan ve çalışmayan iş makinesini revizyon ederek öğrencilerin ders görebileceği şekile getirmek için harekete geçtik. Atıl vaziyette olan makinenin çalışması zordu. Hidrolik aksiyonlarının yanı sıra motor bölümlerinden kaportasına kadar çok detaylı bir çalışma yaptık. 5 Kişilik ekip 2,5 aylık çalışmanın sonucunda makineyi çalışır duruma getirdik. Yaklaşık bunun için 45 bin lira bir masrafta bulunduk. Öğrencilerimiz gördükleri eğitimleri bizzat makine üzerinde uygulamalı olarak yapabilme imkanı bulacaklar"



EĞİTİME 100 BİN LİRALIK DA KATKI SAĞLADI

Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2009-2010 eğitim ve öğretim yılından itibaren Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü'nün açıldığını, okul yönetiminin talebi doğrultusunda da yaklaşık 100 bin liraya yakın malzeme desteği sağladıklarını da anlatan Türkoğlu, "Açılan atölyeye öğrencilerin ders görebilecekleri motor, hidrolik pompa, şanzuman, yürüyüş takımları gibi aksamları tedarik ederek okulumuza teslim ettik" dedi.




İSTİHDAM SAĞLIYOR


Eğitime büyük önem verdiğini bu doğrultuda her türlü desteği verdiğini ifade eden Türkoğlu, firmasında çalışan 10 kişinin büyük çoğunluğunun ise bu okuldan mezun olan kişilerden oluştuğunu sözlerine ekledi.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)