Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 41 köy yolu ulaşıma kapandı.


Zonguldak'ta dün akşam saatlerinde bastıran yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok köy yolu ulaşıma kapanırken, kar yağışı şehir merkezinde de etkili oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Zonguldak'ta okullar bir gün süreyle tatil edilirken, kar yağışının 3 gün süreceği bildirildi. Etkili kar yağışı nedeniyle Zonguldak merkezde 32 köy yolu ulaşıma kapanırken, Kdz. Ereğli'de 9 köy yolu ulaşıma kapandı. Merkezde kapalı köy yolu 352 kilometre olurken, Ereğli'de 65 kilometre oldu. Zonguldak merkezde Özel

İdare ekiplerine ait 5 ekip, 1 kar makinesi, 3 greyder ve 1 kepçe çalışmalarını sürdürürken, Kdz. Ereğli'de de 1 greyder, bir kepçe ve bir kamyon çalışmalarını sürdürüyor. Diğer ilçelerde kapalı köy yolu bulunmazken, kapalı köy yollarını açmak için Özel İdare ekipleri aralıksız çalışıyor.

Öte yandan, ZKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi yolu kar nedeniyle kapalı olurken, Kozlu-Zonguldak yolu da kar ve yağan araçlar nedeniyle uzun süre kapandı. Geçiş belediye ekiplerince kontrollü verilirken, uzun araç kuyrukları oluştu.