İmza protokolüne, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Hayırsever Rıfat Güpgüpoğlu ve oğlu Galip Güpgüpoğlu katıldı. Çaycuma Karapınar beldesinde Hayırsever Mülhak Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfı tarafından yaptırılacak olan 12 derslikli Karapınar İlköğretim Okuluna ek bina yapımı ile ilgili Zonguldak Valiliği ile Hayırsever Mülhak Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfı arasında imza protokolü gerçekleştirildi.
İmza töreninde konuşma yapan Zonguldak Valisi Erdal Ata, Bugün burada Güpgüpoğlunun Karapınarda yaptıracak olduğu 12 derslik okul protokolünün imza töreni yapılacaktır. 2008 yılında bir okul protokolü imzalanmıştık. Ancak arsa probleminin Çaycuma merkezde Anadolu Lisesi için yaptırmak üzere çözülmemesi ve bir takım gereksiz dedikodular nedeniyle Güpgüpoğlu vazgeçmişti. Biz de güzel bir okulu kaybettiğimiz için üzülmüştük. Kendisi Antalyada ve başka yerlerde eğitimle ilgili hayır hizmetlerinde bulundu.
O dönemde geçen hafta da okulları ziyaretinde Perşembede oradaki noksanları görünce bizimle görüştü. Sayın Valim biz buraya prefabriklerde öğrenciler eğitim yapıyor, 12 derslikli okul yaptıralım 8 ve 12 çocukları prefabriklerden kurtaralım dedi. Onun üzerine yerinde yeniden inceleme yaptık. Bizim de uzun zamandır ek bir derslik yaparak sorunu çözme projemiz vardı. Ancak daha önce yapılması yerler olduğu için oraya sıra gelmemişti. Bugün imzalanan protokolle 12 derslikli ek bina yapacağız ve ilköğretimle ilgili sorun ortadan kalkmış olacak. Rıfat Güpgüpoğlu ve çocukları ve ailesine teşekkür ediyorum. Böyle güzel okulu kazandıracakları için. Kendileri, eğitime katkılarının bununla kalmayacağını, liseyi gördü ve bir ilköğretim var ona da katkı vereceklerini belirttiler. Her yıl imkanları ölçüsünde eğitime yardımcı olmaya söz verdiler. İnşallah bu hayır işleri artan tempo ile devam edecektir dedi. Ardından konuşma yapan Hayırsever Rıfat Güpgüpoğlu ise Hayatta her şeyin eğitimle başlayıp bittiğine inanıyorum. Ben valime teşekkür ediyorum. Sayın valimizin yanında eğitim konusunda küçük bir damlayız, kendimizi öyle addediyorum. Kendisi hakikaten duayen.
Bugüne kadar ben böyle vali tanımadım. İzmitte 3 yılda bin 700 derslik bir inşaatçı olarak hafızama sımadı. Eğitime ihtiyacı olan çocuklarımız için elimizden geleni yapacağız. Valim nereye giderse gittiği her yerde okul yaptıracağım. Bugüne kadar yaptıracak olduğum 4. okulum olacak. Okulun herkese hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu.