Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, “Engelleri Kaldıralım”, “Bir sınıfta senin olsun” kampanyasının ardından bu kez 56 köy okulunun bakım ve onarımını gerçekleştirecek, “Eğitime renk katalım” projesini hayata geçirmesinin ardından bakım ve onarımı süren ilköğretim okullarında incelemelerde bulundu.

Kaymakam İbrahim Çay, “Hem hizmet alacak öğrencilerimiz açısından hem de eğitim verecek öğretmenler açısından temiz bir mekanda eğitim ve öğretimlerini yapmaları için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile “Eğitime renk katalım” kampanyası çerçevesinde bakım ve onarımları gerçekleştirilen Gebe İlköğretim, Topçalı İlköğretim ile Hamzafakıhlı Akpınar İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu.

56 OKUL BAKIM VE
ONARIMDAN GEÇTİ
İlk olarak Gebe Köyündeki Gebe İlköğretim Okulu’na giden Kaymakam İbrahim Çay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Akpınar, okulun tadilatını üstlenen Tat Metal yetkilisi ile yapılan çalışmaları kontrol etti. Kaymakam Çay kampanya ve çalışmalar ile yaptığı açıklamasına, birlik ve beraberlik içerisinde sorunların çözümünü sağlama hedefinde olduklarına vurgu yaptı destek veren hayırseverlere de teşekkür etti.
Kaymakam Çay, “Eğitime renk katalım kampanyasını başlattık, kampanya çerçevesinde 56 okulumuzun onarımı gündemde idi. Biz bunu kısa zamanda sivil toplum kuruluşlarımız, hayırsever vatandaşlarımız 56 okulumuzun onarım işini üstlendiler. Görüldüğü gibi bu 56 okulumuzun bakım ve onarım işinin 10 tanesini Tat Metal firması almıştı.

“TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Ben hayırsever vatandaşlarımıza, emeği geçen sivil toplum kuruluşlarına, duyarlı Kdz.Ereğli halkına, konuları gündeme getiren basına teşekkür ediyorum. Okul müdürlerimizin de Milli Eğitimin de büyük destekleri oldu. Amacımız 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında yaşanabilecek eksiklikleri kısa sürede gidermek istiyoruz. Hem hizmet alacak öğrencilerimiz açısından hem de eğitim verecek öğretmenler açısından temiz bir mekanda eğitim ve öğretimlerini yapmaları için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının da başarılarla geçmesini temenni ediyorum” dedi.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANMIŞ
Daha sonra Tat Metal tarafından bakım ve onarımı üstlenilen Hamzafakıhlı Akpınar İlköğretim Okulu ve Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilciliği tarafından bakım ve onarımı üstlenen Topçalı İlköğretim Okulu’nda tamamlanan çalışmalar kontrol edildi.