Eğitim-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından başlatılan, "Faks eylemi" Kdz.Ereğli Temsilciliği tarafından da gerçekleştirildi.
Eğitim-İş Sendikası Kdz.Ereğli Temsilcileri, Kdz.Ereğli PTT'ye giderek, faks eylemine katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'na, "Laik, bilimsel, kamusal eğitim istiyoruz" başlıklı yazıyı gönderdi. 
Yazıda şu ifadeler yer alıyor: "Eğitimde bugün yaşadığımız tüm sorunlar, eğitimin Anayasamızda tanımlandığı gibi laik, bilimsel ve kamusal olma özelliğinden uzaklaşılmasından; İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde tanımlanan ve Cumhuriyetimizin temel ilkesi olan “eğitim hakkı”nın terk edilmesinden kaynaklanmaktadır. Eğitimi kâr kapısı, eğitim emekçisini köle, öğrenciyi zenginse müşteri yoksulsa zayiat olarak gören yönetim anlayışı bugün eğitimin en kronik sorunudur. Hal böyleyken "laik, bilimsel, kamusal eğitim" ihtiyacı, 7 yıl sonra toplanan 20. Milli Eğitim Şurası'nda ilk ve en önemli gündem başlığı olmalıdır. Bir an önce ülkeye ve ulusumuza olan sorumluluğunuzu üzerinize alın. Zarar verdiğiniz laik, bilimsel ve kamusal eğitimitekrar nasıl tesis edeceğinizişuranın ana gündemi haline getirin!"