Kamu emekçilerinin ?uyarı eylemi? çığ gibi büyüyerek yaşamı etkilemeye devam ederker, Kdz. Ereğli?de ikinci eylemi Eğitim-İş Sendikası yaptı. Atatürk Anıtı önündeki eyleme Atatürkçü Düşünce Derneği de destek verdi.

 

Eğitim-İş Şube Başkanı Cengiz Başaran burada yaptığı açıklamada, ekonomik krizin çalışanların üzerinden silindir gibi geçtiğini ve işsizliğin çığ gibi büyüdüğünü vurgulayarak, AKP iktidarını eleştirdi.

Başaran, sendikaların grevli toplu sözleşmeye sahip olmamasına dikkat çekerek ?Bugünkü iş bırakma eylemimizin en önemli nedeni toplu sözleşmeli ve grevli bir sendika yasasının çıkartılmasıdır? dedi.

Başbakanın bu eyleme gözdağı verdiğini de belirten Cengiz Başaran ?Bizler gücümüzü başbakanın iki dudağının arasından çıkacak sözlerden değil, Danıştay kararlarından ve hukuka dayalı uluslar arası sözleşmelerden alıyoruz.

Bizler biliyoruz ki; ancak örgütlü güç, kitleselliğe dönüşürse etkin olabilir ve sonuç alabilir. Ülkeyi kendileri için dikensiz gül bahçesi yapmak isteyen AKP iktidarına, kamu çalışanları meydanlarda gereken yanıtı ve dersi verecektir. Şmidi eylem zamanıdır, birlik ve dayanışma zamlanıdır? sözleriyle konuşmasını tamamladı.