Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci ve sendika üyeleri, 4+4+4 kesintili eğitim sisteminin veto edilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e faks çekti. 
Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci ve sendika üyeleri, Zonguldak Merkez PTT önünde 4+4+4 kesintili eğitim sisteminin veto edilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e fakslı eylem gerçekleştirdi. Zonguldak PTT önünde basın açıklaması yapan Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, 4+4+4 olarak ifade edilen kesintili eğitim sistemi toplumsal huzurumuzu ve uygarlık mücadelemizi paramparça edecektir. Teknik olarak tüm ulusun birlik ve bütünlüğünü gözetmekle yükümlü olduğunuz düşünüldüğünde, eğitim sistemimize yıkım getiren, ulusumuza ve ülkemize hiçbir katkısı olmayan, eğitimi piyasalaştıran bu yasanın tarafınızca meclise iade edilmesi olağan dışı bir görüntü ortaya koymayacaktır. Ancak huzurunuzdaki düzenlemeyi veto etmeyeceğinize yönelik kesinlik düzeyindeki genel kabul yaşananların en trajik yanlarından bir tanesini oluşturmaktadır dedi.
Basın açıklamasının ardından Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci ve sendika üyeleri, 4+4+4 kesintili eğitim sisteminin veto edilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e faks gönderdi.