Alaplı'da bedensel engelli olduğu için yaşıtlarıyla birlikte okula gidemeyen 12 yaşındaki Furkan Soyyiğit, Evde Eğitim Uygulaması sayesinde hayata yeniden tutundu.
Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran ve Şube Müdürü Hüseyin Uysal, bedensel engelli olduğu için okula gidemeyen ve evde eğitim uygulamasından faydalanan Furkan Soyyiğit'i evinde ziyaret etti.
Taşıran'ı karşısında gören küçük Furkan, ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Yaşıtlarımla birlikte okula gidememenin burukluğunu yaşıyordum. Okuyarak ülkeme faydalı bir insan olmak istiyordum. Evde eğitim sayesinde okuma imkanı buldum. Öğretmenlerimden çok memnunum derslerime güzel çalışıyorum. Yorulduğum zaman dinleniyorum. Hükümetimize bedensel engelli öğrencilere sahip çıktığı için çok teşekkür ediyorum dedi.
Anne Ayşe Soyyiğit ise, Furkan okula gidemediği ve öğretmeni olmadığı için çok üzülüyordu. Evde eğitim sayesinde şimdi çok mutlu bizde mutluyuz. Bu uygulamaya başlatanlara çok teşekkür ediyorum diye konuştu.
Küçük Furkan ile yakından ilgilenen Taşıran, Furkan'ın evinde iyi bir eğitim alabilmesi için ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını kaydetti. Engelli vatandaşların eğitilerek hayata kazandırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül Hanımefendinin himayelerinde başlatılan Eğitim Her Engeli Aşar kampanyası ile engelli vatandaşlarımızın eğitimden yoksun bırakılmamasına önem verildiğini anlatan Taşıran, İlçemizde 3 tane bedensel engelli öğrencimiz var.
Biz bu çocuklarımıza öğretmen görevlendirerek evlerinde eğitim alıyorlar. Biz bunu yaklaşık 5 yıldan bu yana uyguluyoruz. Bize müracaat eden velilerimiz bize sağlık raporlarını getirerek okula gidemeyecek durumda olan öğrencilerimize bu hizmeti vermeye çalışıyoruz dedi.