Kdz. Ereğli'de yaşanan sahte müfettiş skandalının asıl sorumlularının ödüllendirildiğini belirten Eğitim-Sen Kdz. Ereğli Temsilcisi İbrahim Koç  'Milli Eğitim kamuoyu nezdinde hem itibar kazanmak hem de hata yapan cezasını çeker imajını kamuoyuna vermek için ilçe Milli Eğitim Müdürü ve bu dönemde görevli olan bazı şube müdürlerini görevlerinden alarak eski görev yerlerine vermiş ve adeta onları ödüllendirmişlerdir' sözleriyle gelişmelerin sonuç durumunu değerlendirdi.

Gazeteniz Önder'in ortaya çıkardığı sahte müfettiş olayıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) hazırladığı rapor üzerine başlayan görevden alma operasyonuyla ilgili olarak Eğitim-Sen Kdz. Ereğli Temsilcisi İbrahim Koç yazılı bir açıklama yaptı. Koç, olayla ilgili olarak asıl cezalandırılması gerekenlerin ödüllendirildiğini, tam aksine olayda bir suçu olmayan Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun müdürü Peder Selim'in ise cezalandırılarak haksızlığa uğradığını belirtti.
Koç  '2011-2012 Öğretim yılı sonlarına doğru basın yoluyla ortaya çıkarılan sahte müfettiş olayı, yerel basında haberi yapan gazete ve gazeteciye Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yerel Basın Yarışmalarında ödül kazandırırken, 2012-2013 öğretim yılı sonlarına doğru da bu olaydan ceza verilenler ve ceza verilmeyenlerle gündemimizi uzun süre daha meşgul edeceğe benzemektedir' sözleriyle kamuoyuyla paylaştığı görüşlerinde şöyle dedi:

BİLGİ VERMEDİLER


Kısaca olayı hatırlayacak olursak; kendisini MEB müfettişi olarak tanıtan, okul müdürleriyle toplantı yapan, bazı okullarda sene sonu diploma törenlerine katılan, 4+4+4 dönüşüm sürecinde çeşitli kararlar alıp uygulatan ve de ilçedeki Turgut Reis İlköğretim Okulunu pilot okul seçerek tadilatını yaptıran Özlem Kural`ın müfettiş olmadığı olayı ve bunun ulusal basına da yansımasıydı.
Bu olayın kamuoyuna yansıması sonrasında ilçede ne Milli Eğitim Müdürlüğü ne de kaymakamlık bu olayla ilgili olarak bizleri ve kamuoyunu aydınlatıcı bir bilgi vermemişti.
Eğitim-Sen olarak bu konuyu gündemimize  alarak, konu ile ilgili düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. O gün söylediklerimizi kısaca özetlersek, gelinen süreçte söylediklerimizde ne kadar haklı olduğumuzu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Neler söylemiştik:

KARAR GÖRMEDEN KURTULURUM HESABI


Mülki amirimiz kaymakam, kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü biz eğitimcilerin bir işi olduğunda işlerimizin yapılmasını zorlaştırma adına kılı kırk yaran titizlikle çalışan, inceleyen, karşımıza yönetmelik, mevzuat ve kanunlarla çıkan Mülki amirimiz ve daire amirlerimiz, nasıl oluyor da bu kadar önemli bir olayda böylesi bir hata yaparak aylarca yerel basın ve ulusal basında malzeme konusu oluyorlar. Bu durum aynı zamanda ilçemizde eğitimin ve eğitime yön verenlerin ne durumda olduğunu açıklar niteliktedir.
Bu kişinin müfettiş olmadığı ortaya çıkarıldığı andan itibaren asıl olay ben bu işten zarar görmeden nasıl kurtulurumun hesabına dönüşmüştür.Genellikle bu tür olaylarda sistem en son suçlanması gereken kişi ya da kişileri seçerek kendisini aklama çabasına girer. Ne yazık ki edindiğimiz bilgilerde bu yönde olup oyunun yine bu kural doğrulusunda oynanacağını görmekteyiz. DEMİŞTİK.

ÖDÜL VE CEZALANDIRMA


Sahte müfettiş olayıyla hayli yıpranan ilçe Milli Eğitim kamuoyu nezdinde hem itibar kazanmak hem de hata yapan cezasını çeker imajını kamuoyuna vermek için ilçe Milli Eğitim Müdürü ve bu dönemde görevli olan bazı şube müdürlerini görevlerinden alarak eski görev yerlerine vermiş ve adeta onları ödüllendirmişlerdir. Sahte müfettiş olayında asıl sorumlular yani makam, mevki sahipleri bu şekilde ödüllendirilirken, tek suçu sadece Özlem Kural adlı kişi ile Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla tanıştırılmış olan Turgut Reis İlköğretim Okulu müdür ve müdür yardımcılarına verilen cezalar eğitim camiası içerisinde vicdanları sızlatmıştır.
Eğitim Sen olarak , bu olayda ihmali olanların korunduğunu düşünüyor ve faturanın ihmali olmayanlara kesilmesini doğru bulmuyoruz.
Haksız yere ceza verilen öğretmenlerimizin daima  yanlarında olacağımızı belirtir, kendilerine verecekleri hukuk mücadelesinde başarılar dileriz.