Eğitim Bir Sen Kdz. Ereğli Temsilcisi Nurettin Yeşilçiçek, Erdemir Güzel Sanatlar Lisesinde etek giymenin yasak olduğuna yönelik açıklamada bulunan Eğitim Sen Kdz.Ereğli İlçe Temsilciliğine yanıt verdi.

Eğitim Bir Sen Kdz. Ereğli Temsilcisi Nurettin Yeşilçiçek, Erdemir Güzel Sanatlar Lisesinde etek giymenin yasak olduğunu iddia eden Eğitim Sen Kdz.Ereğli İlçe Temsilciliğinin konuya ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

Yeşilçiçek açıklamasında, 'Ereğli yerel basınında geçen hafta çıkan bir haberde Erdemir Güzel Sanatlar Lisesinin öğrencilere uyguladığı kıyafet kararı ile ilgili Eğitim Sen İlçe Temsilciliğinin yaptığı basın açıklamasına yer veriliyordu. Bu ülkede çağdaşlık, uygarlık ve ilericilik kavramları maske yapılarak milletin inanç ve değerlerine yapılan saldırı ve tahammülsüzlük her geçen gün azalsa da halen birileri için rant kapısı olmaya devam ediyor. Güzel Sanatlar Lisesi, idaresi, öğretmeni, öğrencisi ve velisiyle düne göre daha ileri daha başarılı ve daha huzurlu olduğu ilgililerin malumudur. Malum açıklama Okul Müdürü Berat Cıbır'ın daha önce görev yaptığı Atatürk Anadolu Lisesinde haklarında soruşturma açtığı bazı kişilerin Sendika kimliğini kullanarak intikam alma duygusu ile yaptıkları izlenimi uyandırıyor' görüşlerine yer verdi.
Güzel Sanatlar Lisesinde yönetmeliğe uygun olmak şartıyla pantolon ya da etek her türlü kıyafet, okul idaresi ve Okul Aile Birliği kararı gereğince serbest olduğunu belirten Yeşilçiçek, şunları söyledi: Oysa herkesçe bilinmektedir ki Güzel Sanatlar Lisesinde yönetmeliklere uygun olmak şartıyla pantolon ya da etek her türlü kıyafet, okul idaresi ve Okul Aile Birliği kararı gereğince serbesttir. Açıklamayı yapan sendikanın yöneticileri değişik okullarda öğretmenlik yapmaktadırlar. Kendi çalıştıkları okullarda da pantolon giyen öğrenciler mevcuttur. Aynı sendika yöneticilerinin daha önce bayan öğretmenlerin pantolon giyebilmesi için yasal değişiklik yapılması hususunda mücadele ettiğini düşündüğümüzde şimdiki pantolon karşıtı duruşlarını anlamakta zorlanıyoruz. Kendi ideolojilerini kılık kıyafete dolayanlar, öğrencilerini pantolonlu-etekli diye ayıranlar, eğitim hususunda söyleyecek sözü olmayan ve kafası karışık olanlardır. Yoksa ellerinde pantolon giymenin eğitim öğretim açısından olumsuz etkileri olduğuna dair bilimsel veriler mi var. Herkesi sağduyulu olmaya, öğrencileri rahat bırakmaya ve eğitim işini kör ideolojik vadilerden çıkarıp kendi doğal mecrasında akmasına yardımcı olmaya davet ediyoruz.