Kdz. Ereğli Süslü Kadınlar Grubu Başkanı Bilge Özdemir:

- "Ereğli'de bisiklete binen kadınlar olarak, motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız. Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu"



Kdz.Ereğli'de kadınlar, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' etkinliğinde bir araya geldi.

 

MEGAFONDAN SESLENDİ

Sahil bandında toplanan yaklaşık 50 kadın, balon, çiçek ve çeşitli süslerle süsledikleri bisikletleriyle ilçe merkezinde tur attılar. Ereğli Süslü Kadınlar Grubu Başkanı Bilge Özdemir, motosikletli trafik polisinin megafonundan gazetecilere yaptığı konuşmada, 5 yıldır düzenlenen etkinliğin her geçen yıl daha da büyüyerek devam ettiğini söyledi.



"RAHATLIKLA BİSİKLETLE GİDEBİLİRİZ"

Bisikletin kent yaşamının bir parçası, çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ulaşım aracı olduğunu anlatan Özdemir şu ifadelere yer verdi: "Eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz.

 

"EGZOZ KOKUSUNA KARŞI PARFÜM"

Biz de dünyanın bir çok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletimizle yollara çıktık. Ereğli'de bisiklete binen kadınlar olarak, motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız. Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu"

 

"ÇOK VE GÖRÜNÜR OLURSAK..."

Yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığını, bisikletlilere de saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Özdemir, "Motorlu araçların hiçe saydığı bir çok insanı bisiklet kazalarında kaybettik. Yollarda bisikletlerimizle çok ve görünür olursak, motorlu araç sürücülerinin farkındalığının artacağını düşünüyoruz" dedi.

Etkinliğe çevredeki vatandaşlar ilgi gösterdi.








(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)