Kdz. Ereğli'de kadınlar, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' etkinliğinde bir araya geldi.

 


Devrim Bulvarı üzerindeki Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 50 bisikletli kadın ilk olarak kullandıkları bisikletlerini, balon ve çeşitli eşyalarla süslendiler.  İ

Ereğli Süslü Kadınlar Grubu Başkanı Bilge Özdemir, amaçlarıyla ilgili olarak burdaa  gazetecilere yaptığı açıklamada Ereğli ilçesinde ikinci defa böyle bir etkinliği düzenlendiğini belirterek, "Yoğun bir katılım ile 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nu gerçekleştireceğiz." dedi.

Amaçlarının trafikte bisikletli kadınların yer alabildiğini göstermek olduğunu anlatan Özdemir şunları söyledi:

"Egzoz kokusu yerine parfüm kokusu yayılsın diye bir düşüncemiz var. Ereğli’de bu yıl ikinci kez düzenliyoruz. Geçen yıl Türkiye genelinde 9 ilde yapılmıştı. Bu etkinlik her yıl daha da büyüyor. Gösterilen ilgi bizleri memnun ediyor. Ereğli’de geçen yıl bisiklet yolunu kullanmıştık, bu yıl ise amaca uygun olarak trafik polisleri eşliğinde trafikte seyir edeceğiz. Umarız amacına ulaşır"


Kadınlar, yaklaşık 1 saat süren etkinlikte çevredeki vatandaşlardan şaşkın bakışlarıyla karşılaştılar. Ancak bisikletli eylemin amacını öğrenen vatandaşlar, bu tür eylemlerle çevre duyarlılığının artacağına inandıklarını belirttiler. 



Atatürk Anıtı önünden izin aldıkları için polis eskortunun arkasından harekte eden Süslü Bisikletli Kadınlar daha sonra İstasyon yönüne hareket ederek, süslü bisikletleri ile tur atarken ortaya da muhteşem görüntüler çıktı.




Süslü Kadınların eyleminin önümüzdeki yıl da devam edeceği açıklandı.

(Haber Merkezi)