Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, Kdz. Ereğli Vergi Dairesinin yakın bir zaman önce başlattığı e-icra uygulamasının esnaf, sanayici ve işadamını daha zor duruma soktuğunu belirtti.

Elektronik İcra (e-icra) uygulamasının TSO üyelerinin ticaret hayatını zor duruma sokarak kaygı uyandırdığını vurgulayan Genç, bu konu hakkında ilgili makamlara yazmış oldukları yazıların henüz sonuçlanmadığını ifade etti.

Genç, Kdz. Ereğli TSO yönetimi olarak bu konuyu takip edeceklerini söyleyerek açıklamasında şu görüşlerini kaydetti:

?İlçemiz ekonomik krizin etkisinin en fazla hissedildiği bölgelerinin başında gelmektedir.

Kdz. Ereğli ödediği vergi bakımından yıllarca en üst sıralarda yer almıştır. Tüm olumsuzluklara rağmen küçük esnaftan tüccar ve sanayicisine kadar vergi mükellefi konumunda bulunan üyelerimiz vergilerini ödeyebilmek için büyük gayret sarf etmektedir.Kdz Ereğli Vergi Dairesi?nin yakın bir zamanda başlattığı e-icra(elektronik icra) uygulaması zaten zor durumda olan esnaf,sanayici ve işadamını daha da zor duruma sokmuştur.İlk uygulanmaya başlandığında günlük 6 firmaya uygulanan e-icra uygulaması şu an günlük 30?a yakın firmaya işlem yapılmaktadır.Bu durum üyelerimizin ticaret hayatını zora sokarak kaygı verici duruma gelmiştir.Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi olarak Vergi Dairelerince internet üzerinden uygulanan  elektronik haciz (E-İCRA) işleminin durdurulması için bölge Milletvekilleri,Maliye Bakanlığı,Vergi Dairesi Başkanlıkları ve ilgili diğer makamlara yazdığımız yazılardan henüz sonuç alınamamıştır.

Yönetim Kurulumuzca sorunun çözümü için bu defa ziyaretlere başlanılmıştır.

Yapılan görüşmelerde, yaptığımız girişim ve sunduğumuz gerekçelere hak verilmekle birlikte  E-İCRA işleminin kanunen uygulanmak zorunda olunan bir işlem olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalınmıştır.

Bununla birlikte;  mükelleflerin Vergi Dairelerine müracaat etmeleri ve kendi ekonomik durumlarını ifade etmeleri halinde her türlü imkanın Vergi Dairesince sağlanacağı ve e-icra işlemi yapılmayacağı, önemli olanın ise mükelleflerin Vergi Dairesi ile olan diyaloglarının devam etmesidir.

Vergi borcu olan üyelerimizin E-İCRA işlemi ile karşı karşıya kalması camia olarak bizleri son derece üzmektedir.

Arzu edilmeyen bu durum ile karşılaşılmaması için vergi borcu olan üyelerimizin Vergi Dairesine giderek durumlarını ifade etmeleri gerekmektedir.

Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi  bu konuyu yakinen takip ederek ilgili kişi ve kurumlarla görüşmelere devam edecektir. Kdz Ereğli?nin ekonomik krizde geldiği noktadan çıkışın, birlik ve beraberlik içerisinde karşılıklı anlayışla aşılacağına inanıyoruz.?