Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen Alaplı Şubesince yapılan basın açıklamasıyla sağlık çalışanlarında ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payı haklarının verilmesi istendi.

Alaplı Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Deniz Karakuş, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması, yıpranma payı ve Lisans tamamlama konularının sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından olduğunu savundu.

Sendika olarak sağlık çalışanlarının bu haklara kavuşması için yoğun çaba ve girişimlerinin bulunduğunu kaydeden, Karakuş, “13 Mayıs 2014 tarihinde Büyük Türkiye buluşmasında O dönemin Başbakanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan Lisans tamamlama, kreş ve yıpranma payı hususunda söz vermiştir. Bir meslek gurubuna yönelik lisans tamamlama özel yasasını çıkmasına Sağlık-Sen sağlamıştır. Yine yıpranma payı konusunda çalıştay yapılmış, 2015 yılında hayata geçmesi hususunda da gerekli tedbir ve takip yapmaktayız. Ayrıca Sağlıkçıların en önemli sorunu olan ek ödemenin emekliye yansıtılmaması personeli geleceğe endişe ile bakması neden olmaktadır. Emekli maaşlarında büyük mağduriyet yaşanmaktadır. Bu sebebe genel başkanımızın dediği gibi 2015 yılı ek önemenin emekliye yansıtılma yılı olacaktır. İnşallah bunu başaracağız. Kreş konusunda Sağlık Bakanlığını yayınladı genelge ile Kreş bulunmayan Sağlık Kuruluşlarına kreş açılması talimatı verilmiştir. Bizde bölgemizde lokalde görüşmelerimize devam etmekteyiz. Ülke gündemine düşen şu saydıklarımızdan daha da önemli olan vicdanların yaralandığı hadiseler yaşanmıştır. Özgecan Arslan ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşlerimizin hayatları yukarıda bahsettiklerimizden daha önemlidir.  Ahlak yoksunu bir canini, insan sıfatını hak etmeyen bir yaratığın sadece evine gitmekte olan gencecik bir kızın katletmesi toplumda ahlakın hala istenene seviyede olmadığını göstermiştir. Bu menfur olayı lanetliyoruz. Daha Özgecan’ın acısı dinmeden Eğe Üniversitesinden Fırat kardeşimizin şahadet haberini aldık. Vatan millet sevdalısı insanların yok oluşu göz göre, göre kabul edilemez bir durumdur. Özgecan ve Fırat bizim kardeşimiz, oğlum ve kızımızdır” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri olaysız dağıldı.

 

(Haber Cem Sürmeneli)