Yalçın, Eski Bağlık Gazinosu'nda yoğun katılım ile gerçekleştirilen yönetim tanıtım toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Afrin operasyonuna tam destek verdiklerini belirterek başladığı sözlerini, "Öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin devletimizin aldığı karar gereği, ulusal güvenliğimizi korumak adına Suriye Afrin'de sürdürülen harekatı desteklediğimizi tekrarlamak istiyorum. Harekata katılan TSK mensuplarına başarılar diliyor, hayatını kaybeden şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bilinmelidir ki tüm iş dünyası ulusal güvenliğimiz için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Devletimizin, milletimizin, ordumuzun arkasında ve yanındayız" dedi.

 

"KARA PROPAGANDA YAPANLARI BİLE..."

Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden TSO önceki Başkanı Yaşar Tetiker'i saygıyla andıklarını ve yolunda devam edeceklerini ifade eden Yalçın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Odalar Borsalar Birliği'ne bağlı tüm organ seçimleri Nisan ayına ertelendiği malumunuz. Seçim takvimi süreci işlemekte ve demokrasinin gereği olarak her üyemizin hakkı olan arkadaşlarımızın yaptıkları açıklama ile yarışta biz de varız demektedirler. Hepsini kutluyorum. Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum hatta kara propaganda yapanlara bile. Çünkü karayı griyi, griyi beyaza çevirme işleri zordur.

 

OSB, TERSANE, ÖĞRENCİ SAYISI, ERDEMİR

Bizler 4 yıllık süreçte neler yaptık? Öncelikle göreve gelir gelmez hedeflerimizi belirledik ki bunları sık sık toplantılarla paylaştık. Organize Sanayi Bölgesini her açıdan geliştirmek, üniversite öğrenci sayısını arttırmak, tersaneler bölgesini canlandırmak, Erdemir ile sanayici ve tüccar ilişkilerini geliştirmek olarak belirlemiştik.

 

TERSANELER İÇİN BİR ÇOK PROJE ÜRETİLDİ

OSB'de ciddi bir başarıya ulaşıldı. Üniversite öğrenci sayımız girişim ve desteklememiz sonucu arttırılmıştır. Tersaneler bölgesi ile ilgili bir çok proje üretilmiş ancak değişik nedenlerle uygulanamamıştır. Erdemir ile bir araya gelinerek belli konularda iyileştirmeler yapılması sağlanmıştır. Bu arada odamız akreditasyon sürecini başarı ile tamamlamış, üyelerimizin desteklediği bir çok aktivite yerine getirilmiştir.

 

YENİ HEDEFLER...

Tabiki bu yaptıklarımız yeterli değildir, üstüne yeni hedefler ekleyerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Sanayi kenti olan Ereğlimiz, Batı Karadeniz'in her açıdan örnek bir şehridir. Ereğli TSO'da Türkiye'nin ilk ilçe sanayi odalarından biridir. Bizler bu bilinçle ve 'eyvah, yandık bittik' paronayası içerisinde ne de herşey tamam rehavetinde olmayacağız. Yeri gelecek siyasetçilerle bürokrasi ile yatırımcı ile kol kola el ele olacağız. Yeri geldiğinde karşılarında olacağız. Ortak çıkarlarımız doğrultusunda güçlünün değil haklının, ihtiyacı olanın, doğrunun yanında olacağız. Yanlışı eleştireceğiz, düzeltilmesini sağlayacağız. Yasaların ve sanayi ticaret kültürü ile yoğrulan temayülleri gereği nerede bulunmamız gerekiyorsa orada olacağız. İlerleyen zamanlarda sık sık birlikte olacağız.

 

"EKİP OLARAK BU ENERJİYE SAHİBİZ"

Bizleri ve ekip arkadaşlarımızı tanıyorsunuz. Şunu tekrarlamak istiyorum biz hiçbir kişi kurum, sektör ayrımı yapmadan değerli üyelerimizin ticari kurumsal ve sosyal hayatlarını kolaylaştırmak, Ereğli ekonomisini büyütmek, buna katkıda bulunmak için görevimize devam etmek, hizmet etmek istiyoruz. Ekip olarak bu enerjiye sahip olduğumuza inanıyoruz. Dördüncü sanayi devriminden söz edildiği  ve insansız tankların hedeflendiği günümüzde bu ustalık, kararlılık, irade ve insiyatif bizlerde mevcut. Güçlü, öncü ve güvenilir ekibimizle ülkemize, bölgemize ve Ereğlimize hizmet etmek istiyoruz"

Yönetime aday isimlerin tek tek tanıtılmasının ardından program sona erdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)