Zonguldak'ta, aracıyla denize uçan Yardımcı Doçent Doktor Ebru Taş'ın cesedini zor şartlarda çıkaran Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü'nün botunun kötü hava şartı nedeniyle takla attığı ve yandığı belirtildi.  Zonguldak Karaelmas Hastanesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yardımcı Doç.Dr. Ebru Taş'ın intihar olayında sahil güvenliğin hava şartlarının kötü olması nedeniyle cesedi bulmaya dalmadığı belirtildi. Zonguldak Deniz Liman Şube Müdürlüğü Kurbağa Adamların her şeyi göze alarak özverili bir şekilde çalışmasının ardından cesede ulaşıldı. Kötü hava şartları nedeniyle bot birkaç kez takla atarken, botun yandığı belirtildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürü Sadık
Köken, ekibinin çok özverili bir şekilde çalıştığını söyledi. Çok zor şartlar altında çalışma yaptıklarını belirten Köken, botlarının alabora olduğunu ve yandığını belirterek şöyle konuştu: "Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik'e de haber verildi. Ancak hava muhalefeti nedeniyle kimse müdahale etmedi.
Biz Deniz Liman Şube Müdürlüğü Kurbağa Adamlar marifetiyle 3-4 saatlik bir çalışma sonucu cesede ulaştık." Basında çıkan haberlerde yer aldığı gibi olay yerinden ayrılmadıklarını belirten Köken, sözlerini şöyle tamamladı: "Doktor Ebru Taş'ın babasının olay yerindeki feryatları bizi ve ekibimizi etkiledi.
Olayı onur meselesi yaptık, kurbağa adamlarımız tekrar dalış yaptı.
Cesedi denizde bırakmadık. Botumuz hasar gördü. Arkadaşlarımız tehlike atlattı. Ama görevimizi başarıyla tamamladık."