Alaplı Belediyesi, çevre temizliği için araç gereç modernizasyonunu sürdürüyor. Çevre temizliğine büyük önem veren Alaplı Belediyesi, temizlik çalışmalarını modernize etme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Alaplı Belediyesi'nin yeni aldığı temizlik robotu hizmete girdi. Temizlik robotunun Atatürk Parkı'ndaki ilk çalışmasını inceleyen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, kendisi de kullanarak makineyi test etti. Makinenin hem insan gücünü azalttığını, hem de zamandan kazandırdığını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Şimdilik bir tane aldığımız bu makineden, ileride bir adet daha almayı planlıyoruz. Birini şehir merkezinin, diğerini de mahallelerin temizliğinde kullanmak istiyoruz. dedi.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, çevre temizliğine özel bir hassasiyet gösterdiklerini ifade ederek, Biz Alaplı Belediyesi olarak, ilçemizin temiz olması için gerekli tüm hassasiyetleri gösteriyoruz. Göreve geldiğimizde, ilk olarak Kocaman mevkiindeki çöp depolama alanını kaldırdık. Her gün çöp kamyonlarımız Zonguldak'taki çöp depolama alanına gidip geliyor. Okullarda, diğer kurum ve kuruluşlarda geri dönüşüm çalışmalarına başladık.
Tıbbi atıklar ayrı, geri dönüşümü bulunan cam, metal, plastik, kağıt gibi maddeler ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. İlçemizin temizliğini daha iyi ve daha kısa sürede yapabilmek için makine parkımızı da genişletiyoruz. Yeni bir makine daha aldık.
Bir nevi büyük ve modern elektrikli süpürge olan bu yeni makineyle, 6-7 işçinin bir günde yaptığı temizliği 2-3 saat gibi kısa bir sürede yapma imkanına sahibiz. Sokak aralarına da girebilen bu makine; kaldırım, cadde gibi yerlerde; yaprak, çekirdek kabuğu, sigara izmariti, kola ve su şişesi gibi bütün maddeleri emerek toplayabiliyor. Sulama sistemi de var ve bu nedenle toz da yaymıyor. İlk denemesini yaptığımız bu makineden gayet de iyi sonuç aldık.
Bundan sonra, özellikle şehir merkezindeki temizliği bu makineyle yapacağız ve işçiden de tasarruf etmiş olacağız. İşçilerimizi de diğer alanlardaki çalışmalara yönlendireceğiz.